Breakfast Tips

Zomers ontbijt; aardbeien granola met pindakaas

31/07/2019

Vaak bestel ik muesli, maar soms is het ook leuk om zelf een versie te maken. In dit geval is het een aardbeien granola met pindakaas en kokos geworden. Een zomerse combi voor in de ochtend ter afwisseling. Maar stiekem was het de bedoeling om hier een ontbijtbar van te maken. Poging 2 is wederom mislukt, maar ach het lekkere ontbijt is er nog steeds.

Muesli bar mistakes

Weet je nog dat ik laatst die nobake chocolade granola gemaakt had? Dat moest dus een ontbijtbar worden met chocolade. Deze keer wilde ik een nieuwe poging wagen en dit moest een ontbijtbar met aardbeien worden. Het verschil tussen de twee pogingen is dat ik deze eerst als bar heb geprobeerd te bakken, maar bij het in stukken snijden brokkelde alles af. Wellicht had ik meer 'plaksel' moeten gebruiken, maar dit zie je dan ook terug in de kcal.

Voor dit recept gebruik je echte aardbeien, maar je kunt natuurlijk zelf kiezen welk soort fruit je gebruikt. Frambozen, blauwe bessen, gedroogd fruit? De keuze is aan jou. En om het helemaal af te maken kun je ook nog vers fruit aan je ontbijt toevoegen als topping.

Aardbeien granola met pindakaas

Aardeien granola met pindakaas

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 30 minuten
Goed voor: 10 porties van 40 gram

Ingrediënten

100 gram havermout
35 gram pindakaas
50 gram honing
1 shot vanille
1 theelepel kaneel
2 theelepels chiazaad
10 gram geraspte kokos
25 gram amandelen
100 gram aardbeien

Bereiding

Maak de aardbeien schoon, verwijder de kroontjes en snijd in stukjes. Meng daarna alle ingrediënten bij elkaar in een kom. Schep dit in een met bakpapier beklede ovenschaal en zet de aardbeien granola ongeveer 30 minuten in de oven op 175 graden. Schep regelmatig door.

Voedingswaarden per 100 gram

318 calorieën
34.7 gram koolhydraten
8.9 gram eiwitten
14.5 gram vetten
5.4 gram vezels

Voedingswaarden per portie

127 calorieën
13.9 gram koolhydraten
3.7 gram eiwitten
6.2 gram vetten
2.2 gram vezels

Aardbeien granola met pindakaas

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.