Aangezien ik met een taartje nooit fout kan gaan heb ik deze keer een aardbeien kwarktaart gemaakt. Uiteraard met paaseitjes er door heen want als die eenmaal in de schappen liggen kan ik ze niet weerstaan. De combinatie van een voedzame bodem en een eiwitrijke kwarklaag zorgt ervoor dat je een heerlijk gezond taartje hebt dat zowel bij het ontbijt als als tussendoortje gegeten kan worden!
Een eitje kan altijd
In dit geval bedoel ik dan natuurlijk een paaseitje. Ik zag ze liggen in de smaak aardbeien dus toen moest ik er natuurlijk ook aardbeien kwark mij gebruiken. Om een lekkere combi te maken besloot ik bastogne door de bodem te doen en ook nog mascarpone toe te voegen. Dat klinkt als een paar caloriebommetjes, maar dat valt reuze mee als je gewoon een klein stukje neemt.
Uiteraard kan je de mascarpone ook vervangen voor meer kwark en de smaak laat ik ook aan jou over! Match je kwark bij je favo paasei en je kunt los. Ben je meer van de koekjes? Dan kun je natuurlijk ook denken aaneen stroopwafel kwarktaartje of voor een s’mores versie gaan.
Aardbeien kwarktaart
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 10 minuten + 3 uur wachten
Goed voor: 6 stukjes
Ingrediënten
Voor de bodem:
125 gram banaan
30 gram havermout
50 gram halfvolle melk
50 gram bastogne
Voor de vulling:
200 gram aardbeien kwark
100 gram mascarpone
25 gram eiwitpoeder
35 gram paaseitjes naar keuze
3 blaadjes gelatine
5 eetlepels water (ongeveer 20 gram)
Bereiding
Schep je kwark alvast over in een kom en geruik een mixer om het te mengen met de mascarpone en de eiwitpoeder. Laat het buiten de koelkast op temparatuur komen.
Gebruik de keukenmachine en maal de koekjes fijn. Voeg de banaan, melk en havermout toe en mix alles tot een glad geheel. Verdeel bakpapier over een kleine bakvorm en verdeel het beslag over de bodem. Zet de bodem ongeveer 20 minuten in de oven op 175 graden.
Leg de velletjes gelatine ongeveer 10 minuten te weken in een laagje water. Knijp de blaadjes na 10 minuten uit en doe ze samen met de 5 eetlepels water in een klein pannetje. Verwarm en roer tot de gelatine helemaal is opgelost. Laat het geheel afkoelen maar pas op dat je niet te lang wacht waardoor het al stolt. Meng de gelatine met de kwark. Hak de paaseitjes grof en voeg dit ook toe aan de kwark. Verdeel dit over de bodem en laat de kwarktaart minstens 3 uur in de koelkast opstijven.
Voedingswaarden per 100 gram
168 calorieën
19.8 gram koolhydraten
8 gram eiwitten
6.1 gram vetten
0.8 gram vezels
Voedingswaarden per punt
175 calorieën
20.6 gram koolhydraten
8.3 gram eiwitten
6.3 gram vetten
0.8 gram vezels
GEEN REACTIES