Het blijven lekkere hapjes dus deze keer maakte ik aardbeien scones met witte chocolade chunks. Een ongelovelijke zoete versie, maar wat mij betreft niet storend want ik hou wel van zoet. Daarnaast is het een vullende snack waar je weer een aantal uur op vooruit kunt dus dat is ook mooi meengenomen.
Jammetje erbij?
Een scone eet je traditioneel met clotted cream en jam. Ik besloot de jam alvast door de scone heen te doen, gewoon omdat het kan. De fruitspread die ik gebruikte was namelijk een Meer Fruit, Minder Suiker variant van Bonne Maman en daardoor een zoete toevoeging zonder dat je meteen een caloriebom hebt.
Ik koos voor aardbeien scones met witte chocola, maar je kunt natuurlijk met allerlei variaties aan de slag. Zo is er bijvoorbeeld zelfs ananas jam met bijvoorbeeld kokos of pure chocola en maakte ik al eerder een dadel chocolade versie. Ik ben benieuwd, welke versie ga jij maken?
Aardbeien scones met witte chocola
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 25 minuten
Goed voor: 9 scones
Ingrediënten
200 gram volkoren tarwemeel
25 gram eiwitpoeder
1 ei
50 gram halfvolle melk
50 gram boter
100 gram magere kwark
50 gram witte chocola
75 gram aardbeien fruidspread – Meer Fruit Minder Suiker
1 theelepel bakpoeder
1 vanille shot
Bereiding
Smelt de boter in een klein schaaltje. Voeg alle ingrediënten behalve de chocola en de jam bij elkaar in een kom en mix dit goed door elkaar tot je een mooi beslag hebt. Hak de chocolade grof en schep dit samen met de jam door het beslag heen. Vet een muffin vorm in of beleg ze met kleine bakvormpjes en schep de hoopjes beslag erin. Zet de scones 20 tot 25 minuten in de oven op 175 graden.
Voedingswaarden per 100 gram
275 calorieën
32.1 gram koolhydraten
10.1 gram eiwitten
11 gram vetten
3.9 gram vezels
Voedingswaarden per scone
183 calorieën
21.4 gram koolhydraten
6.7 gram eiwitten
7.3 gram vetten
2.6 gram vezels
GEEN REACTIES