Liefdevolle snack; Aardbeienbroodjes

05/02/2021

Valentijn wordt hier nooit groots gevierd, want normaal zitten we op de verjaardag van Ryan zijn vader. Maarja, dit jaar is dat toch even anders en dus heb ik een paar lekkere receptjes bedacht voor een gezellige dag. Bijvoorbeeld deze aardbeienbroodjes voor bij een ontbijt of brunch. Ze zijn redelijk gezond en vooral heerlijk zoet! Liefde gaat door de maag toch?

Why not?

Dat is wat ik dacht toen ik de zakjes Servero zag. Als ik gezonde kaneelbroodjes kan maken door banaan door het beslag te doen, dan kan ik ook aardbeienbroodjes maken door zakjes fruit to go te gebruiken. En dat bleek gelukkig waar te zijn. Hierdoor heb je minder boter of olie nodig en maak je dus een gezonder broodje. Om het geheel af te maken koos ik voor een vulling van monchou en minder suiker fruitspread. Het moet natuurlijk wel een beetje lekker smeuïg hapje worden.

De smaak die ik koos was strawberry, maar je kunt bijvoorbeeld ook appelmoes gebruiken. Wanneer we meer richting de zomer gaan zal ik in elk geval de mango fruit to go gebruiken om een tropische versie te maken. Lekker met kokosmelk en over de vulling ga ik nog nadenken.

Aardbeienbroodjes

Aardbeienbroodjes

Voorbereiding: 15 minuten + 1 uur rijzen
Baktijd: 25 minuten
Goed voor: 14 broodjes

Ingrediënten

Voor het deeg:
2 zakjes Servero fruit to go aardbei
200 gram halfvolle melk
50 gram Sukrin of andere suikervervanger
60 gram gesmolten boter (margarine)
500 gram bloem
2.5 theelepel gist

Voor de vulling:
40 gram monchou
40 gram aardbeien fruitspread – Meer Fruit Minder Suiker Bonne Maman

Bereiding

Schenk de melk in een grote kom en verwarm hem 45 seconde in de magnetron zodat hij lauwwarm is. Voeg de gist, gesmolten boter, suiker en Servero bij de melk en roer door elkaar. Voeg nu de bloem toe en mix dit met een lepel tot er een deeg ontstaat. Beleg je aanrecht met bakpapier en bloem en kneed het deeg ongeveer 5-8 minuten tot je een luchtig deeg krijgt. Vet je grote kom in met bakspray of olijfolie en leg het deeg terug. Dek de kom af met vershoudfolie en een theedoek en zet het naast de kachel om een uur te rijzen. De rijzing is goed als je deeg twee keer zo groot is. Gooi je bakpapier nog niet weg!

Wanneer je deeg genoeg gerezen is, beleg je aanrecht weer met bakpapier en bloem en rol je deeg uit tot je een rechthoek van 30 bij 40 cm hebt. In een klein bakje zet je de monchou 10 seconde in de magnetron zodat hij zacht genoeg is om te smeren. Smeer de monchou uit over je deeg en verdeel de jam eroverheen. Eventueel kun je nog wat chocola schaven en eroverheen strooien. Nu begint het rollen; start vanaf de lange kant en rol je deeg op. Pak een scherp mes en duw deze door het deeg om het geheel in 14 stukken te verdelen. Beleg een bakplaat met bakpapier en bak de broodjes 25 minuten op 175 graden.

Voedingswaarden per 100 gram

276 calorieën
50.9 gram koolhydraten
6.7 gram eiwitten
7.4 gram vetten
1.6 gram vezels

Voedingswaarden per broodje

176 calorieën
32.4 gram koolhydraten
4.3 gram eiwitten
4.7 gram vetten
1.1 gram vezels

Aardbeienbroodjes

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.