Volop genieten; Amaretto Stoofperen

01/02/2021

Het is nog steeds superkoud buiten, dus dan kan een lekker winters recept als Amaretto stoofperen nog prima. Ze waren zelfs nog in de aanbieding dus ik heb flink ingeslagen. Peertjes worden bij ons namelijk niet bewaard voor speciale gelegenheden, maar gaan gewoon als ‘groente’ bij de maaltijd. Genieten geblazen!

Voorraad bouwen

Mijn zaterdag bestond dus uit peertjes voor 3 porties schillen, snijden en bereiden. Twee porties op de ‘klassieke’ manier zonder alcohol. Bij ons betekent dat met water, kaneel, anijs en wat suiker. Het derde portie maakte ik wat specialer; ik ging voor Amaretto. Natuurlijk bevat dat veel meer calorieën dan water, maar dat is het zeker waard! Omdat je natuurlijk bij lange na niet alle Amaretto ook echt drinkt en er maar een klein deel in de peertjes trekt heb ik voor de macro’s 100 gram Amaretto gerekend. Waarschijnlijk is het nog veel minder maar zo zit ik zeker weten goed.

Ik bouw nu voorraad porties op omdat ik zelfs in de zomer van stoofperen kan genieten. Wat dacht je van een heerlijke zoete sangriaperen taart voor op je verjaardag? Of de sinaasappel kamarelperen als feestelijk toetje. Ik vind het prima kunnen en door ze nu al te maken heb ik ook in de maanden dat ze niet verkrijgbaar zijn een lekker portie. Ook deze keer verving ik een deel van de suiker voor Sukrin omdat je daarmee toch een hoop kan besparen.

Amaretto stoofperen

Amaretto stoofperen

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 10 minuten + 1.5 uur
Goed voor: 2 porties

Ingrediënten

6 – 7 stoofpeertjes
200 gram amaretto
500 gram water
1 ster anijs
1 zakje vanillesuiker
20 gram Sukrin

Bereiding

Schil de peertjes en snijd ze doormidden om het klokhuis te verwijderen. Pak een hoge pan waar de stoofpeertjes in passen. Voeg de water, amaretto, suiker, Sukrin en ster anijs toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Voeg nu de peertjes aan de pan toe en breng het geheel aan de kook. Zodra het kookt zet je het vuur lager zodat je peertjes net blijven pruttelen. Stoof ze ongeveer 1.5u en laat ze daarna nog een uurtje in de pan staan zonder vuur zodat de smaak er goed in kan trekken.

Voedingswaarden per portie

360 calorieën
90 gram koolhydraten
0.5 gram eiwitten
0.5 gram vetten
0 gram vezels

Amaretto stoofperen

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën