Ik was het eventjes zat omdat mijn gelatine niet meewerkte, maar gelukkig is deze s’mores kwarktaart wel goed gelukt! Uiteraard bevat hij de drie basis ingrediënten van een goede s’mores; koekjes, marshmellows en chocola. Het fijne aan deze taart is dat hij alleen een heel stuk gezonder is waardoor je er prima mee kunt ontbijten of snacken.
Ken je klassiekers
Er zijn een aantal van die klassieke recepten waar ik s’mores ook onder schaar. Ik vind het zo lekker! Daarom zag je al eerder snackballetjes voorbij komen en ik heb ze zelfs met de gourmet gemaakt. Deze keer koos ik voor een eiwitrijke versie, namelijk een s’mores kwarktaart. Zoals je ziet gebruikte ik Kvarg, maar je kunt natuurlijk ook gewoon magere kwark gebruiken en wat chocolade grof hakken.
Het is een tijdje geleden dat ik kwarktaart maakte, want mijn gelatine ging steeds klonteren terwijl ik precies hetzelfde deed als altijd. Het probleem? De nieuwe koelkast staat kouder dan de oude waardoor de kwark en de gelatine niet op dezelfde temparatuur waren toen ik het mengde. Nu zet ik dus eerst de kwark buiten de koelkast voor in aan de slag ga met de bodem en de taart.
S’mores kwarktaart
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten + 3 uur wachten
Goed voor: 6 stukjes
Ingrediënten
Voor de bodem:
125 gram banaan (1 grote banaan)
25 gram halfvolle melk
25 gram havermout
60 gram volkoren tarwekoekjes
Voor de vulling:
200 gram kvark straciatella
100 gram halfvolle melk
25 gram eiwitpoeder
3 blaadjes gelatine
50 gram marshmellow
1 sbot vanille
Bereiding
Schep je kvarg alvast over in een kom en zet dit buiten de koelkast zodat het op kamer temparatuur kan komen. Je hoeft hier verder nog niets mee te doen.
Gebruik de keukenmachine en maal de banaan fijn. Voeg de koekjes, de havermout en de melk toe en laat de machine alles mengen. Beleg een bakvorm met bakpapier en schep het beslag hier op. Zet de bodem 20 minuten in de oven op 175 graden. Laat de bodem helemaal afkoelen.
Leg de velletjes gelatine ongeveer 10 minuten te weken in 35 gram melk. Schenk de resterende melk toe aan een pannetje en voeg de marshmellows samen met het vanille shot hieraan toe. Ik scheurde ze alvast in kleine stukjes. Verwarm de melk tot de marshmellows zijn opgelost en als gelatine goed geweekt is voeg je deze met melk en al toe. Roer tot de gelatine goed is opgelost. Laat het geheel afkoelen maar pas op dat je niet te lang wacht waardoor het al stolt. Meng de kvarg, eiwitpoeder en het gelatine mengsel door elkaar. Verdeel dit over de afgekoelde bodem en laat de kwarktaart minstens 3 uur in de koelkast opstijven.
Voedingswaarden per 100 gram
160 calorieën
24.4 gram koolhydraten
11.8 gram eiwitten
2.3 gram vetten
0.5 gram vezels
Voedingswaarden per punt
163 calorieën
24.8 gram koolhydraten
12 gram eiwitten
2.3 gram vetten
0.5 gram vezels
GEEN REACTIES