Toen het gisteren ineens weer mooi weer werd ben ik meteen de keuken ingegaan om nog 1x homemade ijs te maken. Deze keer werd het ananas ijs. Het ideale is dat je ‘s ochtends de ananas in de vriezer zet en er ‘s avonds binnen 5 minuten ijs van hebt gemaakt. Perfect voor die ene dag mooi weer dus.
Nice cream
Heel soms hebben we mazzel in September en wordt het ineens nog een dagje mooi weer. Op deze dagen heb ik meteen weer trek in ijs. Helaas is het ijs uit de supermarkt niet erg lijn vriendelijk en dus is zomaar ijs nemen niet altijd mogelijk. Wat dan fijn is, is zelfgemaakt ijs met vriendelijke macro’s.
Een populaire trend is Nice Cream. Dit is ijs gemaakt van fruit dat je meteen dezelfde dag kunt eten. Geen ijsmachines, geen suikers, alleen bevroren fruit. Je kunt eigenlijk alle soorten fruit mixen die jij in je ijs wilt hebben. Dit ananas ijs is dus eigenlijk ook een nice cream versie.
Homemade ananas ijs
Voorbereiding: 2 uur
Bereiding: 10 minuten
Goed voor: 1 portie
Ingrediënten
150 gram bevroren ananas
60 gram kokosmelk
1 theelepel honing
10 gram smart protein vanille
Bereiding
Zet de ananas in kleine stukjes voor minimaal 2 uur in de vriezer. Wanneer het goed bevroren is pak je de keukenmachine erbij. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine en maal alles door elkaar tot het een geheel is. Schep het ijs in een bakje, versier met toppings naar keuze en geniet van je ananas ijs.
Voedingswaarden per 100 gram
92 calorieën
15.5 gram koolhydraten
3.2 gram eiwitten
1.8 gram vetten
0.5 gram vezels
Voedingswaarden per portie
202 calorieën
34 gram koolhydraten
7 gram eiwitten
4 gram vetten
1 gram vezels
GEEN REACTIES