Als je pannekoeken met banaan in je beslag kan maken, dan kan dat ook met ander fruit dacht ik. En zo ontstonden er ananas pancakes. De basis is van fijngemalen ananas met kwark en dat zorgt voor heerlijke zoete en ook machtige pancakes. Een ontbijtje waar je flink vol van zult zitten!
Geel goud
Ik HOU van ananas (en van kokos en al het tropisch), maar dat wisten jullie al. Een ananasbrood heb ik al gemaakt en ook een rijstmaaltijd met ananas en kip vind je al terug op mijn blog. Maar wat er nog ontbrak was een ontbijttip met ananas erdoor. Zelf maakte ik deze ananas pancakes met een lepeltje suiker, maar je kunt dit natuurlijk ook met honing doen of het helemaal achterwege laten.
Omdat je zowel ananas als kwark als tarwemeel gebruikt zijn de pannekoekjes erg machtig. Met wat extra toppings zoals kokosyoghurt en wat stukjes ananas of een kokoskoekje had ik aan twee pancakes meer dan zat. Je haalt namelijk 4 tot 5 pancakes uit dit beslag afhankelijk van hoe groot je ze maakt.
Ananas pancakes
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 10 minuten
Goed voor: 2 porties van 2 pancakes
Ingrediënten
150 gram ananas
1 ei
30 gram magere kwark
10 gram suiker (of honing)
10 gran eiwitpoeder
90 gram volkoren tarwemeel
1 theelepel bakpoeder
Bereiding
Pak de keukenmachine of blender erbij en maal hierin de ananas fijn. Voeg het ei en de kwark toe en meng alles goed door elkaar. In een aparte kom meng je de suiker met de eiwitpoeder, het meel en de bakpoeder door elkaar. Voeg je ananasmengsel toe en roer tot je een mooi beslag hebt. Zet een pan op het vuur, doe er wat kokosolie (of bakboter) in en schep kleine hoopjes beslag in de pan. Bak de pancakes aan beide kanten bruin en tada.
Voedingswaarden per 100 gram
162 calorieën
25.3 gram koolhydraten
7.9 gram eiwitten
2.3 gram vetten
3.6 gram vezels
Voedingswaarden per portie
276 calorieën
43 gram koolhydraten
13.5 gram eiwitten
3.9 gram vetten
6.2 gram vezels
GEEN REACTIES