Snack Tips

Koekiemonster alert; appel kaneel koeken

11/09/2019

Een koekje bij de thee in de ochtend, eentje als snack in de middag of wellicht verkruimeld door je kwark als toetje? Deze appel kaneel koeken kun je eten wanneer je wilt en wanneer je er trek in hebt. Door de havermout zijn ze lekker vullend en door de appelmoes blijven ze toch smeuïg.

Koekje erbij?

Bij mij zit het er best wel ingebakken, iets lekkers bij de koffie (of in mijn geval thee). Maar omdat ik er ook voor wil zorgen dat ik de juiste voedingsstoffen binnen krijg bak ik vaak mijn koeken zelf. Zo zag je eerder alcarrot cake koekjes voorbij komen en is er ook een recept voor haverkoeken. Deze keer koos ik voor de bekende combinatie van appel en kaneel aangezien we helaas alweer richting de herfst gaan.

In deze appel kaneel koeken zitten extra eiwitten verwerkt, maar die kun je er natuurlijk ook uit laten als je wilt. Je kunt dit zelfs vervangen voor wat suiker als je een extra zoete koek wilt hebben. Je moet dan alleen wel rekening houden met de macro’s die veranderen.

Appel kaneel koeken

Appel kaneel koeken

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 20 minuten
Goed voor: 10 grote koeken

Ingrediënten

100 gram havermout
100 gram volkoren tarwemeel
250 gram appelmoes
1 ei
30 gram Personal Protein
5 gram kaneel (2 theelepels)
1 shot vanille
25 gram rozijnen
25 gram appel

Bereiding

Snijd de appel in stukjes. Pak een grote mengkom erbij en mix alle ingrediënten door elkaar tot je een beslag krijgt. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de hoopjes beslag op in de grootte die jij wilt. Zet de bakplaat voor ongeveer 20 minuten in de oven op 175 graden. Wanneer ze goudbruin zijn, zijn de koeken klaar. Ze worden niet heel knapperig.

Voedingswaarden per 100 gram

191 calorieën
30.8 gram koolhydraten
10 gram eiwitten
2.4 gram vetten
4.6 gram vezels

Voedingswaarden per koek

115 calorieën
18.5 gram koolhydraten
6 gram eiwitten
1.4 gram vetten
2.8 gram vezels

Appel kaneel koeken

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.