Het leek me wel weer eens tijd voor een nieuw pannekoeken recept. Deze keer zijn het appel pancakes geworden. Door de stukjes appel die er in zitten hebben de pancakes een bite en zorgen ze voor wat extra vitamientjes in de ochtend. Best een prima start van de dag toch?
Pancake time
Pannekoeken, wie kent ze niet? Het beslag is gemaakt van melk, bloem en eieren en vervolgens gebakken in een pan. Veel simpeler ga je het niet krijgen. Of nouja, een shaker uit de supermarkt maakt het nog makkelijker. Deze versie in dit recept is iets gezonder en helaas moet je voor gezonder ook een beetje meer werk verrichten.
Maar ach, een appeltje snijden en wat extra havermout toevoegen is niet teveel gevraagd voor deze heerlijke appel pancakes, want ze zijn het zeker waard. Friszoet en vooral ook erg vullend. Een beetje kwark of honing er over heen en je zit de hele ochtend vol. Zelf hou ik niet van rozijnen, maar die zou je er ook nog door heen kunnen doen voor het volledige appeltaart gevoel.
Appel pancakes
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 15 minuten
Goed voor: 4 appel pancakes
Ingrediënten
100 gram Skyr naturel
50 gram appel
2 eieren
50 gram appelmoes
60 gram havermout
kaneel
Bereiding
SChil de appel en snijd het in kleine stukjes. Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom en meng dit tot een glad beslag. Zet een pan op het vuur met een beetje kokosolie erin en bak 4 appel pancakes van het beslag.
Voedingswaarden per 100 gram
159 calorieën
17.4 gram koolhydraten
10 gram eiwitten
5.2 gram vetten
0.3 gram vezels
Voedingswaarden per pancake
123 calorieën
13.8 gram koolhydraten
7.8 gram eiwitten
4 gram vetten
0.3 gram vezels
GEEN REACTIES