The best of both world; de smaak van appeltaart in het koude van ijs. Dat is precies wat je krijgt met deze gezonde appeltaart nicecream. Een perfecte snack voor in het heerlijke weer van de afgelopen tijd en voor hopelijk in de mooie zomer die nog komen gaat.
Nicecream?
Nicecream is een vorm van ijs op basis van fruit. Volgens Google oorspronkelijk een manier om vegan ijs te maken, maar wat mij betreft ook een hele makkelijke manier om calorievriendelijk ijs te maken. Als je bevroren fruit in de vriezer hebt liggen dan maak je binnen hand omdraai de lekkerste combinatie zoals dit ananas ijs of deze kersen nicecream
Deze keer koos ik voor appeltaart nicecream op basis van appelmoes. Hier voegde ik een combinatie van magere kwark en creamcheese aan toe om het ijs toch romig en vol van smaak te maken. Een paar stukjes appel, wat caramel saus en wat koekjes voor de bite erdoorheen en je hebt een heerlijk zomers dessert.
Appeltaart nicecream
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 5 minuten + 2 uur wachten
Goed voor: 2 porties
Ingrediënten
Ingrediënten:
75 gram appelmoes
100 gram magere kwark
45 gram roomkaas light
10 gram salty caramel
Halve appel
1 tl kaneel
Bereiding
Snijd de appel in kleine stukjes en meng alle ingrediënten door elkaar. Schep in een vriezerbakje en zet zo’n 3u in de vriezer.
Voedingswaarden per 100 gram
69 calorieën
9.2 gram koolhydraten
4.3 gram eiwitten
1.7 gram vetten
0.7 gram vezels
GEEN REACTIES