Mijn wafelijzer stond alweer een tijdje stof te vergaren in de kast dus afgelopen weekend maakte ik appelwafels met geraspte kaas. Een combinatie van zoete appel met hartige kaas zorgt voor een veelzijdige snack of een origineel ontbijtje. En het beste; je kunt een hele stapel maken en ze bewaren in de koelkast of de vriezer.
Appeltje voor de honger
Een nieuw recept om aan de lijst met wafelmaaksels toe te voegen. In dit geval krijg je een lekkere crunchy versie doordat je stukjes appel door het beslag mengt. De kaas zorgt voor een hartige tegenhanger en dat maakt dat je los kunt gaan met toppings. Wat dacht je van bacon? Of van kwark? Of misschien ben je fan van maple syrup? Je bepaalt zelf uit hoeveel wafeltjes jouw snack of ontbijt bestaat en hoe je hem serveert.
De eiwitpoeder die ik gebruikte in dit recept is smaakloos. Zo voeg je een eiwitboost toe zonder dat je het proeft. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de kaas weg te laten en voor bijvoorbeeld een vanille of een chocolade smaakje te gaan. De keuze is reuze.
Appelwafels met kaas
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 15 minuten
Goed voor: 13 wafeltjes van 25 gram
Ingrediënten
100 gram halfvolle melk
80 gram volkoren meel
20 gram eiwitpoeder
2 eieren
50 gram appel
50 gram kaas
Bereiding
Begin met het wafelijzer. Besmeer met wat kokosolie en laat het ijzer opwarmen. Snijd de appel in kleine stukjes. Pak een beslag kom en doe hier de melk, meel, eiwitpoeder en eieren in. Mix dit tot een glad geheel en voeg vervolgens de kaas en appel toe. Mix alles nog 1 goed door elkaar. Vervolgens schep je steeds een hoopje beslag in het wafelijzer totdat al het beslag op is. Garneer de appelwafels met wat boter of eet ze zo op.
Voedingswaarden per 100 gram
183 calorieën
15.8 gram koolhydraten
13.6 gram eiwitten
6.9 gram vetten
2.6 gram vezels
Voedingswaarden per wafel
52 calorieën
4.5 gram koolhydraten
3.9 gram eiwitten
2 gram vetten
0.7 gram vezels
2 Comments
Wat voor kaas gebruik je hiervoor? Geraspte?
Ja geraspte! 🙂