Asian style; noedelsalade met wokstukjes en sojaboontjes

10/05/2021

Na een zonnige dag vind ik een lichte maaltijd met veel groente vaak heerlijk. Een goed voorbeeld daarvan is deze noedelsalade. Je kunt hem prima preppen en koud eten om zo maximaal van de zon te genieten en minimaal in de keuken te hoeven staan. Ideaal dus voor de lente of de zomer en je krijgt ook nog je dagelijkse vitamientjes en eiwitten binnen!

Asian style

Het idee voor een noedelsalade ontstond toen ik de Asian style wokstukjes in de aanbieding zag. Het leek me leuk om hier iets anders dan je zoveelste rijstgerecht mee te maken en dus koos ik voor een salade. Natuurlijk wilde ik daar perse Edamame boontjes in (sojaboontjes dus) en dus begon de zoektocht. Uiteindelijk vond ik ze in blik van Bonduelle en dus ging ik aan de slag.

De dressing die ik maakte is op basis van sojasaus en honing. Zout en zoet vind ik namelijk een heerlijke combi, maar pittig is niets voor mij. Dus voor de liefhebber; voeg vooral nog een rode peper of wat sambal toe als je daar van houdt. Je kunt hier ook prima je kip in marineren als je besluit om niet voor een vega salade te gaan.
Noedelsalade met wokstukjes en sojaboontjes

Noedelsalade met wokstukjes en sojaboontjes

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 10 minuten
Goed voor: 1 salade

Ingrediënten

50 gram woknoedels
100 gram komkommer
50 gram wortelen
50 gram paprika
25 gram edamame boontjes (sojaboontjes)
25 gram bosui
1 ei
90 gram Valess gekruide stukjes Asian style
Honey Roasted pinda’s

Voor de dressing:
1 theelepel sojasaus
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel honing
Optioneel: sesamzaadjes

Bereiding

Kluts het ei in een schaaltje. Zet een pan op het vuur met wat bakboter en giet je ei in de pan. Maak hier een roerei van en zet dit aan de kant als je klaar bent. Verwarm hier nu de gekruide stukjes in en hou ze warm. Kook de noedels volgens de verpakking. Laat de edamame boontjes uitlekker en snijdt alle groente in stukjes. Verdeel de noedels over je bord, voeg de groente, het roerei en de gekruide stukjes toe.

Schep de honing in een klein schaaltje en zet dit 10 seconde in de magnetron om dun te laten worden. Voeg de sojasaus, sesamolie en eventueel de sesamzaadjes toe en roer dit door elkaar tot een dressing. Verdeel dit over je salade en smullen maar!

Voedingswaarden per salade

538 calorieën
48.1 gram koolhydraten
34.9 gram eiwitten
19.7 gram vetten
8.4 gram vezels

Noedelsalade met wokstukjes en sojaboontjes

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.