Soms zijn de simpelste recepten de lekkerste recepten. Zo ook deze avocado spread. Je hebt maar 2 ingrediënten nodig, maar het levert wel een prima smeersel op. Rijstwafeltje eronder, eitje erop en je hebt een lunch vol gezonde voedingsstoffen.
Oh avocado
Deze groene rakker valt tegenwoordig onder de superfoods dus ik besloot eens even nader onderzoek te doen. Want wat is er nou precies zo handig aan deze vrucht? Zelf eet ik het vaak omdat ik het vullend vind en het een makkelijke manier is om aan gezonde vetten te komen. Maar er blijken nog meer goede eigenschappen aan te zitten.
Het schijnt namelijk zelfs dat avocado het risico op kanker verkleint. Daarnaast bevat het veel gezonde vitamines en vezels en helpen de onverzadigde vetten je cholestrol gehalte in balans te houden. Een ander punt dat veel naar voren komt is dat het dus indeed zorgt voor een verzadigd gevoel. Ook al zitten er relatief veel calorieën in een avocado, doordat je minder snel opnieuw honger hebt en bijvoorbeeld gaat snacken, compenseert de vrucht dit volledig. Natuurlijk betekent dit niet dat je oneindig avocado kunt eten en moet je er wel op letten dat je niet over je dagelijkse caloriebudget heen gaat, maar het is een fijne toevoeging!
Dus, zonder nog veel meer woorden er aan vuil te maken, het is tijd om deze avocado spread te maken! Oh en trouwens, je kunt hem ook prima als dip gebruiken en als je er wat meer kwark door heen doet kun je hem gebruiken als saus 😉
Avocado spread
Voorbereiding: 0 minuten
Bereiding: 5 minuten
Goed voor: 2 porties
Ingrediënten
50 gram avocado
20 gram magere kwark
Peper en zout naar smaak
Bereiding
Snijdt de avocado door midden en snijdt het vruchtvlees in de schil in blokjes. Vervolgens kun je het vruchtvlees uit de schil scheppen in een schaaltje en het prakken. Mix de geprakte avocado met de kwark en voeg peper en zout toe naar smaak.
Voedingswaarden per 100 gram
160 calorieën
2.1 gram koolhydraten
4.3 gram eiwitten
14 gram vetten
3.1 gram vezels
Voedingswaarden per portie
56 calorieën
0.8 gram koolhydraten
1.5 gram eiwitten
4.9 gram vetten
1.1 gram vezels
GEEN REACTIES