Omdat je nooit fout kunt gaan met pannekoeken koos ik ervoor om weer een nieuw recept uit de proberen. Nu was het de beurt aan banaan avocado pancakes. Dit zorgde voor een romige versie die mild van smaak is, maar wel vol vezels zit. Ze zijn vrij hoog in calorieën en dat komt doordat je een combinatie van koolhydraten en vetten in je pancakes stopt.
Cooking avocado
Alweer avocado? Yes mam! Nu ik heb uitgevonden dat je ze overal in kunt verwerken ga ik los. Een uitleg over deze groene rakker is niet meer nodig, want dat gaf ik in mijn blog van de avocado spread al en voor zover ik lees zijn deze voordelen er nog steeds. Een ander voordeel van deze banaan avocado pancakes is dat er banaan doorheen zit (duh). Een portie vitamientjes in je snack dus zonder dat je een saai stuk fruit naar binnen werkt.
Mocht je dit recept te calorierijk vinden dan kun je overwegen om de banaan of de avocado te vervangen voor kwark. Zo wordt je pancake hoger in eiwitten, maar lager in vetten en koolhydraten wat ook zorgt voor een lager aantal kcal per pancake.
Banaan avocado pancakes
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 10 minuten
Goed voor: 6 pancakes
Ingrediënten
80 gram banaan
80 gram avocado
2 theelepels honing
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
150 gram melk
25 gram havermout
100 gram volkoren tarwemeel
Bereiding
Pak de keukenmachine erbij en maal hierin de banaan en de avocafo fijn. Schep dit over in een beslagkom en voeg de rest van de ingrediënten toe. Mix alles tot een glad beslag. Zet een koekenpan met wat kokosolie op het vuur en bak de pancakes aan beide kanten goud bruin. Beleg eventueel met banaan of avocado en wat extra honing en geniet!
Voedingswaarden per 100 gram
169 calorieën
24.4 gram koolhydraten
4.7 gram eiwitten
4.9 gram vetten
4.1 gram vezels
Voedingswaarden per pancake
126 calorieën
18.1 gram koolhydraten
3.5 gram eiwitten
3.6 gram vetten
3.1 gram vezels
GEEN REACTIES