Duo penotti; banaan chocolade repen

13/05/2020

Eén beslag, twee lagen. Deze banaan chocolade repen bestaan uit een laag met vanille en banaan en een laag met cacaopoeder en chocolate chips. En het beste van alles is dat hij ook nog eens laag in kcal is terwijl je een mooi portie vitamines naar binnen werkt. Kortom, een simpele en bewuste snack die ook nog eens lekker is al zeg ik het zelf..

Duo penotti

Eigenlijk is echte duo penotti gemaakt van vanille en hazelnoot, maar ik vind de poging goed genoeg gelukt. De zoetigheid van vanille zit erin verwerkt en ook de chocolade komt terug. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om ook nog wat nootjes aan het beslag toe te voegen! Liever iets met een tropischer smaakje? Dan zijn deze bananen muffins met chocola en kokos misschien de juiste keuze.

Tip nummer twee is de cacaopoeder vervangen voor eiwitpoeder met een chocoladesmaak om zo extra eiwitten aan de reep toe te voegen. Of half-half is natuurlijk ook een optie. Ik liet het deze keer achterwege, omdat ik er eigenlijk niet aan gedacht had tot ik het recept voor de banaan chocolade repen ging uitschrijven. Je bent blond of je bent het niet he 🙂

Banaan Chocolade repen

Pecan repen met kaneel

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten
Goed voor: 9 banaan repen

Ingrediënten

2 bananen
1 ei eiwit
100 gram magere kwark
125 gram volkoren tarwemeel
10 gram honing
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel baksoda
1 vanilleshot
3 theelepels cacaopoeder
25 gram chocochips

Bereiding

Pak de keukenmachine erbij en maal de bananen fijn. Dit kun je ook met de hand en een vork doen natuurlijk. Meng de bananen met het ei eiwit, de kwark, de honing, de baksoda, bakpoeder en het meel tot je een glad beslag krijgt. Verdeel je beslag over twee schaaltjes.

Voeg aan schaaltje 1 het vanilleshot toe en roer goed door elkaar. Beleg een bakvorm (ik had een kleine vierkante, maar het kan ook een ronde zijn) met bakpapier en schep je eerste laag hierop. Zet hem even in de vriezer.

Voeg aan schaaltje 2 de cacaopoeder en 15 gram van de chocochips toe. Meng dit door elkaar en verdeel het over je bakvorm waar laag 1 al in zit. Top af met de rest van de chocochips en zet het geheel ongeveer 30 minuten in de oven op 175 graden.

Voedingswaarden per 100 gram

180 calorieën
30.1 gram koolhydraten
6.6 gram eiwitten
2.3 gram vetten
4.5 gram vezels

Voedingswaarden per stuk

89 calorieën
14.9 gram koolhydraten
3.2 gram eiwitten
1.3 gram vetten
2.2 gram vezels

Banaan Chocolade repen

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën