Ik noem ze Alien muffins. Vraag me niet naar de vorm, maar over de smaak van deze banaan muffins met chocolade en kokos ben ik wel tevreden en dat is het belangrijkst. Zoals mijn opa altijd zei; het gaat toch een zwart gat in.
Niet de eerste, niet de laatste keer
Joyce heb je nou alweer muffins gemaakt? Eh, ja dat klopt. Ik vind ze namelijk ideaal voor wanneer je lekkere trek hebt. Zo maakte ik eerder al protein muffins en ook versies met kaneel en koffie. Je kunt namelijk eindeloos variëren met smaakjes als je een goede basis hebt staan.
Zo ook met het recept voor deze banaan muffins. Hou je niet van kokos? Prima dan doe je er noten of gedroogde vruchten door heen. Liever witte chocola? Ook geen probleem. Aan jou de keuze om van het basisrecept een originele muffin te maken.
Banaan muffins met kokos en chocola
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten
Goed voor: 12 muffins
Ingrediënten
200 gram volkoren tarwemeel
30 gram eiwitpoeder
1 banaan
1 ei
250 gram halfvolle melk
50 gram chocochips
25 gram kokos
20 gram suiker
1 theelepel bakpoeder
1 vanilleshot
Bereiding
Pak de keukenmachine en maal de banaan, het ei, het vanilleshot en de melk door elkaar. Pak een kom waar alle ingrediënten in passen en voeg de tarwemeel, het eiwitpoeder, de suiker en de bakpoeder bij elkaar. Voeg nu ook je banaan mengsel toe en meng alles tot een geheel. Schep de kokos en chocochips door het beslag heen. Vet een muffin vorm in of beleg ze met cupcake vormpjes en verdeel het beslag over 12 muffins. Zet ze 30 minuten in de oven op 175 graden et voila.
Voedingswaarden per 100 gram
214 calorieën
29.3 gram koolhydraten
9 gram eiwitten
6.2 gram vetten
3.8 gram vezels
Voedingswaarden per muffin
129 calorieën
17.6 gram koolhydraten
5.4 gram eiwitten
3.7 gram vetten
2.3 gram vezels
GEEN REACTIES