Proper tasty: een gezonde versie van de bananenbrood cheesecake

31/12/2018

Ken jullie die filmpjes van Tasty die je op Facebook altijd voorbij ziet komen? Hier zag ik ook de bananenbrood cheesecake tussen en die wilde ik al tijden maken. Speciaal voor oud & nieuw heb ik hem in een gezond (minder ongezond?) jasje gestoken zodat je vanavond wat lekkers kunt eten en gewoon kunt proosten met champagne.

Oliebollen en meer

Waarom een recept voor een taart en niet voor oliebollen? Nouja, ik hou dus niet van oliebollen. Ik eet er altijd netjes 1 of 2 voor de vorm maar daar houdt het op. Dus in plaats van een recept te plaatsen voor iets waar ik zelf niet zo’n fan van ben, besloot ik iets te plaatsen waar ik wel van geniet.

Normaal is cheesecake niet heel goed voor je. Deze banenenbrood cheesecake is een betere keuze, omdat de bodem dikker is dan de cheesecake laag. In die roomlaag zitten de meeste vetten en in de bodem zitten nu vitamines en extra eiwitten. Ook de roomlaag heb ik aangepast door het grootste deel te vervangen door griekse yoghurt. Minder vetten, meer eiwitten, maar toch lekker romig. Ik heb hem op de foto’s afgetopt met zelfgemaakte karamelsaus.

bananenbrood cheesecake

Bananenbrood cheesecake

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 40 minuten
Goed voor: 8 stukjes

Ingrediënten

Voor de bodem:
2 bananen
1 ei
30 gram eiwitpoeder (smaakloos of vanille)
95 gram volkoren tarwemeel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
1 shot Personal Protein vanille (vanille essence)

Voor de cheesecake
200 gram griekse yoghurt
75 gram monchou
1 shot Personal Protein vanille (vanille essence)
optioneel: karamelsaus

Bereiding

Pak de keukenmachine en maal de bananen fijn. Dit kan ook met een vork natuurlijk. Voeg alle ingrediënten in een grote kom en meng tot een samenhangend geheel. Beleg een springvorm (ik had een kleintje) met bakpapier en schenk het beslag hier in. Zet de taart bodem ongeveer een half uur in de oven op 175 graden. Je kunt checken of hij gaar is door met een saté prikker in je bodem te prikken en als er niks aan blijft hangen ben je ready to go. Laat de taart helemaal afkoelen

De cheesecake laag maag je door de yoghurt, monchou en vanille door elkaar te mixen. Verdeel dit vervolgens over de afgekoelde bodem en zo zet je jouw banenenbrood cheesecake in elkaar.

Voedingswaarden per 100 gram

172 calorieën
21.5 gram koolhydraten
11.5 gram eiwitten
4.1 gram vetten
2.4 gram vezels

Voedingswaarden per punt

141 calorieën
17.6 gram koolhydraten
9.4 gram eiwitten
3.4 gram vetten
2 gram vezels

bananenbrood cheesecake

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën