Breakfast Tips

Bananenbrood overnight oats for breakfast

19/09/2018

Bananenbrood is nog steeds een van mijn favoriete snacks. Dus waarom dat wat je lekker vindt niet verwerken in je ontbijt? Dat is precies wat ik gedaan heb met deze bananenbrood overnight oats. Gemaakt met banaan en havermout en afgetopt met kwark om ervoor te zorgen dat je een vullend en verantwoord ontbijtje op tafel zet.

Night night

Overnight oats maken betekent eigenlijk niks anders dan je havermout een nachtje laten weken in melk of water om ervoor te zorgen dat er een stevige pap ontstaat. De havermout neemt het vocht op en wordt hierdoor zacht. Je kunt alle soorten melk, water of zelfs yoghurt hiervoor gebruiken. Zelf mix ik 100 gram vloeistof met 45 gram havermout. De ene keer kies ik voor melk, de andere keer voor water. Ik heb zelfs een keer kokosmelk en water gebruikt om een tropische variant te maken. Je kunt natuurlijk ook met pindakaas, kaneel of cacao poeder werken om een smaakje te creëeren.

Wanneer je er na de koelkastnacht kwark bij doet zorg je ervoor dat je ontbijt eiwitrijk en daarmee nog vullender worden. Top je overnight oats af met bijvoorbeeld fruit, wat muesli of cacao nibs en je begint de dag met een heerlijk ontbijtje.

Bananenbrood overnight oats

Bananenbrood overnight oats

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 5 minuten + 1 nacht
Goed voor: 1 ontbijt

Ingrediënten

1 banaan
45 gram havermout
100 gram melk
100 gram kwark (campina)
1 theelepel kaneel

Bereiding

Prak een halve banaan in een kommetje tot moes. Voeg hier de melk, banaan, havermout en kaneel bij en meng het goed door elkaar. Giet dit over in de beker of kom waaruit je het de volgende dag wilt eten. Zet het mengsel een nacht in de koelkast. De volgende dag haal je de overnight oats uit de koelkast en beleg je het met de kwark en de andere helft van de banaan. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per 100 gram

104 calorieën
17.8 gram koolhydraten
5.1 gram eiwitten
1.3 gram vetten
1.9 gram vezels

Voedingswaarden per ontbijt

390 calorieën
64.4 gram koolhydraten
19.2 gram eiwitten
4.9 gram vetten
7 gram vezels

Bananenbrood overnight oats

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.