Weekendsnack: Bananencake met kokos & cacao nibs

27/11/2017
Bananencake met kokos en cacao nibs

Weekend… het moment dat ik mijn voeding niet uitgepland heb en niet op standaard tijden eet. Het moment dat je toch lekker een pizza neemt of een drankje wilt doen in de stad. Maar, ook het moment voor zondag bakdag. Dit weekend heb ik bananencake gemaakt.

Weekend modus

In het weekend ben ik minder bezig met mijn voeding. Sporten doe ik vaak op vrijdag en maandag, dus zaterdag is bestemd voor actief herstel en zondag is mijn rustdag. Als ik mijn weekplanning maak, dan maak ik die van maandag tot en met vrijdag en het weekend zie ik wel.

Wat wel standaard ingepland zit is het maken van een voedingsschema voor de week, boodschappen doen en bakken op zondag. Ben je benieuwd naar hoe zo’n weekplanning eruit ziet? Kijk dan hier even. Afgelopen zondag heb ik dus een bananencake met kokosrasp en cacao nibs gemaakt. Klinkt redelijk ongezond, maar dat valt gelukkig best mee. Groot pluspunt aan deze snack is dat hij erg vullend is. Ik vind het perfect als 4 uur snack of voor het sporten. Wat vinden jullie ervan?

Bananencake met kokos en cacao nibs
————————————————————————————————————————————————————————————–

Bananencake met kokos en cacao nibs

Voorbereiding: 15 minuten
Baktijd: 35 minuten
Goed voor: 10 plakken van ongeveer 65 gram

Ingrediënten

300 gram bananen
60 gram smart protein vanille
150 gram magere kwark
90 gram ei-eiwit
120 gram havermout
10 gram pure cacao nibs
10 gram kokosrasp

Bereiding

Prak de bananen fijn tot een moesje of als je een keukenmachine hebt, gebruik die dan vooral! Gier het over in een kom en voeg hier de kwark en de eiwitten bij. Meng dit goed door elkaar en voeg vervolgens ook de protein en de havermout toe. Zorg ervoor dat er een glad geheel ontstaat. Als laatst voeg je de cacaonibs toe en roer je deze er doorheen.

Om de cake te bakken, doe ik bakpapier in mijn cakevorm. Zorg ervoor dat je het deeg gelijkmatig verdeelt en top het af met de kokosrasp. Zet de cake 35 minuten op 175 graden in de oven.

Tip: je kunt een sateprikker (of zoals ik doe een sushi stokje) gebruiken om te checken of de cake gaar is van binnen. Er moet dan geen deeg meer aan het stokje blijven plakken.

Voedingswaarden per 100 gram

120 calorieën
13,9 gram koolhydraten
10,6 gram eiwitten
2,4 gram vetten
2 gram vezels

Voedingswaarden per plak

78 calorieën
9 gram koolhydraten
6,9 gram eiwitten
1,6 gram vetten
1,3 gram vezels

Bananencake met kokos en cacao nibs

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën