Zoet en koud; banoffee ijs

23/08/2021

Jullie kennen me; ik hou van ijs. Dus is het tijd om dit Banoffee ijs recept met jullie te delen. Ik vind de combinatie van banaan met dulce de leche namelijk echt perfect en als je hier nog een flinke portie eiwitten aan toe kan voegen dan is je toetje helemaal af!

Bevroren fruit

Zelf had ik geen ingevroren banaan meer in de vriezer dus ik maakte eerst het ijs en daarna bevroor ik het, maar je kan het dus ook andersom doen. Als je al bevroren banaan hebt kun je dat gebruiken en dan kun je ook meteen je ijs eten. Dulce de leche kun je in de vriezer bewaren en ik heb dit eigenlijk bijna altijd staan, maar je kunt ook prima caramelsaus gebruiken. Dat is iets makkelijker te krijgen in de winkels.

Natuurlijk is dit ijs best wel calorierijk door de combinatie van banaan en caramel, maar door de toevoeging van extra eiwitten zorg je ervoor dat het toetje meteen ook vullend is. En het mooie is dat je meteen ook wat fruit binnen krijgt. Gezonde voedingswaarden zijn wat dat betreft meer dan alleen het aantal calorieën. Wil je een lowcal ijsje? Dan kan ik je dit recept voor yoghurt ijs aanraden.

Banoffee ijs

Banoffee ijs

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 5 minuten + 2 uur wachten
Goed voor: 2 porties

Ingrediënten

1 banaan
50 gram halfvolle melk
25 gram eiwitpoeder
25 gram galette koekjes
50 gram dulce de leche

Bereiding

Pak je keuken machine erbij en maal je banaan samen met de melk en de eiwitpoeder door elkaar. Schep dit over in een diepvriesbakje. Verkruimel de koekjes erboven en schep de dulce de leche door het ijs heen. Zet je ijs ongeveer 2 uur in de vriezer en daarna kun je genieten. Ik deed er slagroom en banaan bij toen ik het op at.

Voedingswaarden per portie

262 calorieën
41.5 gram koolhydraten
16.3 gram eiwitten
4.5 gram vetten
1.5 gram vezels

Banoffee ijs

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.