Foodblog Swap; banoffee trifle

25/11/2019

Als onderdeel van de foodblog swap maakte ik een recept van Foodquotes. Uiteraard was het mijn doel om een heerlijk recept om te toveren in een (minder ongezond?) gezond recept. Ik koos ervoor om een banoffee trifle. Een beetje lekker, een beetje gezond en vooral een heerlijk zoet dessert of als je wilt een feestelijk ontbijt.

Banoffee?

Banoffee pie is weer zo’n typisch Engels nagerecht. Zoals de naam al zegt is het gemaakt van banaan, toffee en slagroom op een taartbodem. Ik vind het echt heerlijk, maar om nou te zeggen dat het zo lekker binnen mijn energiebudget past, nee. Maar gelukkig kun je deze pie met een paar simpele trucs omtoveren tot een semi PBP recept. Wil je het echt helemaal clean doen, dan kun je de mascarpone ook nog weg laten.

Ik gebruikte dus als voorbeeld de taart van Foodquotes en besloot een deel van de mascarpone gewoon in de taar te houden. Bij de caramelsaus was ik lui, want die komt van CallowFit (jep – nog steeds te bestellen met 10% korting guys. Code fitfoodjoycal10). Je kunt natuurlijk ook zelf de caramelsaus maken met bijvoorbeeld dadels of met peer.

Banoffee trifle

Banoffee trifle

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 30 minuten
Goed voor: 2 ontbijtjes

Ingrediënten

80 gram harvermout koekjes
1 banaan
25 gram caramelsaus + topping
175 gram griekse yoghurt
25 gram mascarpone

Bereiding

Verkruimel de havermoutkoekjes met behulp van de keukenmachine en meng dit met de caramelsaus tot je een plakkerig geheel hebt. Schep hiervan 20 gram in elk glas. Mix de griekse yoghurt met de mascarpone en schep hier van 50 gram in elk glas. Snijd de banaan in plakjes en verdeel dit over het yoghurt mengsel. Spuit er een beetje caramelsaus op, vervolgens verdeel je het restje koek over de beiden glaasjes en top je af met het yoghurt mengsel. Leg er nog een paar plakjes banaan op en je bent klaar om te genieten!

Voedingswaarden per 100 gram

156 calorieën
17.3 gram koolhydraten
5.6 gram eiwitten
6.6 gram vetten
1.6 gram vezels

Voedingswaarden per trifle

327 calorieën
36.4 gram koolhydraten
11.8 gram eiwitten
13.8 gram vetten
3.4 gram vezels

Banoffee trifle

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.