Simple Sunday: BBQ-veggie Pizza

20/05/2019

Jep, ik ben nog steeds fan. Wanneer ik pizza wil eten, maar toch gezond wil doen dan eet ik een wrappizza. Deze BBQ-veggie pizza is hier een voorbeeld van. Alleen is dit voor het eerst een volwassen creatie. Veel groente, een speciale saus en geen geraspte kaas. Say what?! Tuurlijk zit er wel kaas op deze pizza, maar dan Apetina kaas.

Pizzalove

Ken je dat, dat je soms echt zo’n trek ergens in hebt dat je er aan blijft denken tot je het gegeten hebt? Dat had ik dus met pizza afgelopen woensdag. Maar na een week vakantie wilde ik wel graag weer gezond doen dus je snapt mijn dilemma. Om mezelf toch de smaak te gunnen maar niet de calorieën binnen te krijgen besloot ik dus maar weer een wrap pizza versie te maken. En die moest uiteraard op de foto voor het geval hij lekker was. En zo komt het dat je deze BBQ-veggie pizza nu op mijn blog vindt.

Het recept is niks voor mij. Even een kleine opsomming van ongeveer een jaar terug; BBQ saus vond ik vies, champignons waren niet te eten en alles wat anders was dan jonge kaas at ik niet. Stap voor stap breid ik mijn smaak uit en zo kom ik ook tot nieuwe recepten. In plaats van BBQ saus over de pizza, verwerk je hem in de pizzasaus. En het leukst is dat je deze saus met korting kunt bestellen als je code fitfoodjoycal10 gebruikt 🙂

BBQ-veggie pizza

BBQ-veggie Pizza

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 10 minuten
Goed voor: 1 diner

Ingrediënten

Volkoren Wrap 2x
50 gram passata
20 gram BBQ saus CallowFit
100 gram courgette
50 gram paprika
50 gram champignons
50 gram Apetina Light

Bereiding

Meng in een schaaltje de passata met de BBQ saus. Pak de bakplaat erbij en beleg deze met bakpapier. Leg 2 wraps op de plaat en verdeel het saus mengsel hierover. Snijd de groente en verdeel over de wrap bodem. Verkruimel de Apetina kaas met je handen over het geheel en zet de bakplaat ongeveer 10 minuten in de oven op 175 graden.

Voedingswaarden per 100 gram

95 calorieën
12.1 gram koolhydraten
4.9 gram eiwitten
2.5 gram vetten
1.8 gram vezels

Voedingswaarden per portie

378 calorieën
48.4 gram koolhydraten
19.4 gram eiwitten
10 gram vetten
7.2 gram vezels

BBQ-veggie pizza

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën