Wrap it up: Beef wrap met sperziebonen

30/05/2018

Wraps. Ze bestaan tegenwoordig op zoveel verschillende manieren. Borrelwrap, Lunchwrap, Dinerwrap. Gevuld met vlees, vis, groente en ga zo maar door. Ze zijn makkelijk om mee te nemen en vaak binnen no time gemaakt. Zo ook deze beef wrap met sperziebonen. Met slechts 5 ingrediënten zet je deze wrap binnen een half uur op tafel.

Wrap it up

Vroeger kende ik een wrap voornamelijk van de burrito’s en quesadillas. Tegenwoordig zie een wrap als een leuke afwisseling voor brood of rijst. En met een volkoren wrap zit je ook nog eens prima in de voedingsstoffen. Nu zitten er niet perse minder calorieën in, maar bijvoorbeeld wel meer vezels waardoor je langer een vol gevoel houdt. Ook heb je tegenwoordig de groentewraps zoals een bietenwrap. Deze soorten zijn erg handig als je een koolhydraat- en vetarme variant wilt nemen.

Natuurlijk ligt het er ook aan wat voor beleg je erop doet. Beleg je hem vol met een lekkere geitenkaas, wat walnoten en wat honing dan lijkt het misschien gezond maar zit je al snel aan een hoog aantal calorieën. (Wil niet zeggen dat dat nooit kan natuurlijk!) Maar beleg je hem met veel groente zoals sla, komkommer en daarbij een plakje kipfilet, dan heb je al snel een healthy wrap te pakken.

Zo ook deze beef wrap die veel groente en eiwitten bevat waardoor hij lekker vult.

Beef wrap met sperziebonen

Beef wrap met sperziebonen

Voorbereiding:10 minuten
Bereiding:15 minuten
Goed voor: 1 wrap maaltijd

Ingrediënten

1 volkoren wrap
100 gram biefstuk
150 gram sperziebonen
5 gram bak & braad
20 gram Teriyaki woksaus
20 gram ongezouten cashewnoten

Bereiding

Top de sperziebonen en zet ze in een pannetje met water op het vuur. Laat de sperziebonen koken tot ze gaar zijn of tot wanneer jij ze lekker eetbaar vindt. Wanneer de boontjes gaar zijn, giet je het water af en zet je het pannetje even aan de kant. Vervolgens begin je aan de biefstuk. Zelf heb ik een hele biefstuk in reepjes gesneden, maar je kunt natuurlijk ook meteen voor reepjes in de supermarkt kiezen.

Bak de biefstuk gaar en aan beide kanten bruin in een wokpannetje. Voeg de sperzieboontjes en de cashewnoten toe en giet de teriyaki saus erover heen. Roer dit goed door elkaar en laat nog een paar minuten doorkoken. Leg de wrap op een bord en verwarm hem even in de magnetron. Beleg hem vervolgens met het teriyaki mengsel en de beef wrap is good to go!

Voedingswaarden per 100 gram

133 calorieën
10.3 gram koolhydraten
10.1 gram eiwitten
5.1 gram vetten
2.4 gram vezels

Voedingswaarden per maaltijd

445 calorieën
34.4 gram koolhydraten
33.7 gram eiwitten
17.1 gram vetten
8.2 gram vezels

Beef wrap met sperziebonen

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.