Lunch Tips Snack Tips

Zomers snacken: belegde eierkoeken met kwark en fruit

09/07/2018

Als kind at ik al eierkoeken met aardbeien en suiker. Dus toen ik afgelopen week mini eierkoeken tegen kwam in de supermarkt, besloot ik weer eens belegde eierkoeken te maken. Super simpel, maar zeker het delen (en eten) waard.

Childhood memories

Omdat ik zoveel turnde mocht ik gelukkig vaak ook wat lekkers eten. Jep, we kregen wel netjes ons brood met een koek en fruit mee naar school, maar als ik thuis kwam kon ik ook genieten van eierkoeken, een bakje chips of ander lekkers.

Nu ik ouder ben merk ik dat ik nog steeds behoefte heb aan een tussendoortje om 3 of 4 uur. Gelukkig zijn daar tegenwoordig heel veel goede opties voor. Soms wissel ik fruit af met wortels of met een van mijn eigen snacks zoals nu deze belegde eierkoeken.

Belegde eierkoeken

Belegde eierkoeken met kwark en fruit

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 5 minuten
Goed voor: 2 belegde eierkoeken

Ingrediënten

2 mini eierkoeken (30 gram per stuk)
100 gram magere kwark
1/2 kiwi
1/2 banaan
2 gram cacao nibs
2 gram geraspte kokos

Bereiding

Leg de eierkoeken op een bordje en bestrijk ze met de kwark. Schil het fruit en snijd er plakjes van. Beleg de koeken met het fruit en top af met cacao nibs en kokos. De rest van het fruit kun je natuurlijk los opeten.

Voedingswaarden per 100 gram

130 calorieën
21.2 gram koolhydraten
6.3 gram eiwitten
1.7 gram vetten
1.2 gram vezels

Voedingswaarden per portie

326 calorieën
53.1 gram koolhydraten
15.8 gram eiwitten
4.2 gram vetten
3 gram vezels

Belegde eierkoeken
Belegde eierkoeken

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.