Nieuwe samenwerking; biologisch met Kazidomi

25/02/2021

Ookal doe ik niet echt aan goede voornemens, ik heb wel een doel voor 2021. Ik wil dit jaar bewuster gaan leven; vaker vega eten, meer biologische producten kopen en mijn afval beter scheiden. Als onderdeel van biologisch ben ik dan ook een nieuwe samenwerking aangegaan met Kazidomi!

Lekker verantwoord

Ik zal geen milieu activist uithangen hier, want ik vind dat iedereen zelf moet bepalen hoe en wat. Maar, ik doe wel wat ik kan om mijn steentje mij te dragen. Onderdeel daar van is vaker vega en vaker biologisch. Allebei best wel duur alleen. Maar toen Kazidomi mij vroeg of ik met ze wilde samenwerken kwam daar een prachtige oplossing.

Hoe werkt het? Kazidomi is een online winkel waar je simpel en snel biologische producten kunt kopen. Alles van voedsel tot persoonlijek verzorging. Ze hebben verschillende merken waaronder hun eigen huismerk. Het is een Belgisch bedrijf dus dat zul je ook her en der merken in de leveranciers van de producten en de brochure die je bij je bestelling krijgt. Naast dat je gewoon losse producten kunt kopen, kun je ook een jaar lidmaatschap afsluiten en zo 50% korting krijgen op de producten. Bij je eerste bestelling betaal je hier €80 voor en de korting wordt meteen toegepast op je winkelmandje. Volgens Kazidomi heb je binnen 3 bestellingen je abbo kosten eruit gehaald. Mocht dit je niet lukken dan krijg je een tegoedbon voor het resterende bedrag. Betalen kun je op dit moment helaas alleen met creditcard of paypal. Hopelijk wordt dit snel uitgebreid!

Maar nu komt natuurlijk het leuke aan de samenwerking; als je code FITFOODJOY21 gebruikt bij het bestellen dan krijg je €10 korting en is je verzending gratis. Let op; dit geldt bij een aankoop van minimaal €49. Uiteraard krijg ik hier een kleine commissie over, daar zal ik niet over liegen. Maar (of je het gelooft of niet), daar doe ik het niet voor. Mijn doel is om meer mensen te helpen aan biologische producten 🙂

Biologische snacks en toetjes

Mijn keuzes

Zelf heb ik natuurlijk al een aantal producten besteld en uitgeprobeerd. Hierbij mijn selectie:

1. Chiapudding dessert

Ik mixte de chiapudding met 50 gram kokosmelk en 50 gram water. Even goed roeren, 5 minuten laten staan en je hebt een instant toetje! Zoals je op de foto ziet heb ik onderop ook nog 150 gram magere kwark en gebruikte ik de gedroogde kersen en wat muesli om mijn glas helemaal af te toppen.

2. Pizza

Een spelt bodem en een fles passata vormen de basis van mijn pizza. Kazidomi verkoopt geen vers producten dus het wordt een tripje naar de supermarkt om de rest van de toppings te halen. Overigens kan je je bodem ook zelf maken, want producten als meel en gist verkopen ze ook.

3. Curry

Ook hier de biologische basis ingredienten voor een curry. Ik ging voor de combinatie noedels, kokosmelk en Thaise curry pasta. Wat groentes erbij en voila. Naast noedels hebben ze ook allerlei soorten rijst om uit te kiezen.
Chiapudding met gedroogde kersen

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën