Klassiek lekker: BLT salade met volkoren pasta en pulled chicken

14/03/2018
BLT Salade

Een BLT sandwich is een klassieker en een broodje waar ik altijd van kon genieten. Vandaar dat ik hem van het weekend heb omgetoverd heb tot een diner in de vorm van een BLT salade met pasta en kip. En ik heb echt schandalig zitten smullen, dus hier het recept voor jullie.

Een oude bekende in een nieuw jasje

Bacon, Lettuce, Tomato. Deze drie ingrediënten zijn uiteraard de basis van deze maaltijdsalade. Omdat het brood vervangen is door sla, heb ik er volkoren pasta bijgedaan en om aan de eiwitjes te denken heb ik hem uitgebreid met pulled chicken. Soms tref je ook nog mayonaise aan op dit broodje, maar omdat ik dit niet lust (en het niet zo gezond is) heb ik dat achterwege gelaten. Een simpele sladressing op basis van yoghurt werkt ook prima.

Als je nog een stapje verder wilt gaan kun je de bacon vervangen door kalkoenbacon, maar hier in de supermarkt is dat zó duur dat ik gezwicht ben voor normale bacon. Maar hé, zolang het past in de macro’s mag het! Anyways, genoeg gelezen, tijd voor het maken van de BLT salade. Geniet ervan!

BLT salade

BLT salade met pasta en kip

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 5 minuten
Goed voor: 1 maaltijdsalade

Ingrediënten

30 gram volkoren penne
50 gram bacon
100 gram kipfilet (1 groot stuk)
60 gram kruissla melange
100 gram tomaat
10 gram sladressing yoghurt
zout
peper

Bereiding

Begin met de kipfilet. Zet ook een pan met ruim water op het vuur en wanneer dit kookt, doe dan het stuk kipfilet in de pan en kook de kip in 10 minuten gaar. Kook ook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Terwijl dit staat te koken kun je in een koekenpan zonder boter de plakjes bacon bakken.

Leg de sla melange op een bord en snijdt de tomaat door midden en vervolgens in plakjes. Haal het kroontje uit de plakjes. Wanneer de pasta gaar is, giet je deze af en kun je ze bij de salade voegen. Ook de bacon kun je toevoegen. Wanneer de kip klaar is giet je het water af en doe je het gekookte brok kip in een schaaltje. Vervolgens trek je hem met 2 vorken uit elkaar, zodat je pulled chicken krijgt. Doe er wat zout en peper overheen en voeg ook bij de salade. Verdeel de sladressing over de BLT salade en eet smakelijk!

Voedingswaarden per 100 gram

102 calorieën
7.5 gram koolhydraten
10.9 gram eiwitten
3.1 gram vetten
1.2 gram vezels

Voedingswaarden per maaltijd (350 gram)

356 calorieën
23.6 gram koolhydraten
38 gram eiwitten
10.9 gram vetten
4.8 gram vezels

Benieuwd hoe je dit eet als het allemaal zo netjes op je bord ligt? Nou zo 😉
BLT salade

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën