Klein maar fijn; bananenbrood bonbons met pure chocola

09/01/2021

Bananenbrood, een van mijn favoriete tussendoortjes. Gezond, zo gemaakt en vooral makkelijk te bewaren zodat je elke dag een gezonde snack bij de hand hebt. Maar elke keer hetzelfde is ook niet leuk dus besloot ik een keer bananenbrood bonbons te maken. Iets kleiner maar zeker net zo vullend en ook net zo lekker!

Slopen maar

Het was toch een beetje een gek gevoel. Dan bak je zo’n mooi bananenbrood om hem daarna weer helemaal te verkruimelen. Het voelt ook een beetje als dubbel werk, maar ik kan je zeggen dat deze bananenbrood bonbons het wel waard zijn! Ze zijn nog net even iets specialer dan een normaal brood, omdat je er frostin doorheen mengt. Natuurlijk zorgt dit ook voor wat meer calorieën. Ik gebruikte de frosting van Simply Create omdat hij lekker, maar niet al te zoet is.

Omdat ik met extra frosting en chocola heb gewerkt, heb ik mijn brood simpel gehouden. Alleen wat kaneel en vanille vond ik voldoende. Natuurlijk kun je helemaal los gaan met de smaken als je wilt. En uiteraard kun je ook gewoon voor een speciaal brood gaan. Wat dacht je van tiramisu? Of misschien toch kokos?

Bananenbrood bonbons

Bananenbrood bonbons

Voorbereiding: 10 minuten
Baktijd: 45 minuten + 2 uur wachten
Goed voor: 10 grote bonbons

Ingrediënten

150 gram bananen
30 gram eiwitpoeder
75 gram magere kwark
1 ei
60 gram havermout
1 shot vanille
Kaneel naar smaak
50 gram botercreme
50 gram pure chocola

Bereiding

Prak de bananen fijn tot een moesje of als je een keukenmachine hebt, gebruik die dan vooral! Gier het over in een kom en voeg hier de kwark en de eiwitten bij. Meng dit goed door elkaar en voeg vervolgens ook de eiwitpoeder en de havermout toe. Ik gebruikte in dit geval een kleine springvorm omdat het niet zoveel beslag is. Beleg de springvorm met bakpapier, schep het beslag erin en bak de cake 35 minuten op 175 graden.

Als je bananenbrood klaar is laat je hem ongeveer een uur afkoelen buiten de oven. Haal je brood uit de vorm en verkruimel hem in een kom. Voeg de botercreme toe en roer dit goed door elkaar. Zet een bord klaar met een stuk bakpapier erop. Draai met je handen 10 balletjes van de mengsel en zet ze een uur in de vriezer. Smelt de pure chocolade in een kommetje en rol de balletjes er doorheen of verdeel de gesmolten chocola met een lepeltje in streepjes over de balletjes. Zet ze nog even terug inde koelkast zodat de chocola hard wordt.

Voedingswaarden per 100 gram

247 calorieën
30.5 gram koolhydraten
11.8 gram eiwitten
8.2 gram vetten
1.7 gram vezels

Voedingswaarden per bonbon

115 calorieën
14.2 gram koolhydraten
5.5 gram eiwitten
3.8 gram vetten
0.8 gram vezels

Bananenbrood bonbons

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.