Tijd voor weekend; borrelbrood met kaas en knoflook

10/07/2020

WEEKEND! Eindelijk de tijd om even rustig onderuit te zakken en te genieten van een wijntje met een plakje borrelbrood. Of met een hele borrelplank natuurlijk, dat laat ik aan jou. In elk geval kan dit speltbrood met kaas en knoflook niet ontbreken! Wanneer ga jij weer borrelen?

Borreltijd

Is het al 12 uur geweest? Mooi dan mag de wijn open. Ja ook ik maak me schuldig aan deze uitspraak want er is niets leukers dan lekker je eigen borrelplank maken en daarna opeten onder het genot van een wijntje. Normaal koop ik van dat afbak stokbrood met kruidenboter, maar deze keer wilde ik zelf iets maken.

Zo kwam ik dus tot de conclusie dat ik borrelbrood met kaas en knoflook ging maken. Het brood is op basis van spelt, omdat ik dat altijd net even een wat scherpere smaak vind hebben dan normaal brood. En daardoor vond ik het dus ook geschikt voor dit recept. Natuurlijk kun je zelf kiezen welk meel je gebruikt. Enne, sorry voor mijn luiheid met de broodmachine šŸ˜‰

Borrelbrood met kaas en knoflook

Borrelbrood met kaas en knoflook

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 30 minuten + 2 uur rijzen
Goed voor: 6 plakken van 75 gram

Ingrediƫnten

250 gram speltmeel
160 gram lauwwarm water
half zakje gist
50 gram geraspte kaas
2 knoflook teentje
Italiaanse Kruiden en zout

Bereiding

Zelf gebruikte ik een broodmachine voor het kneden van dit brood en volgde ik de stappen in de gebruiksaanwijzing. Heb je die niet dan kun je de stappen in dit basisrecept van Uit Pauline’s Keuken gebruiken nadat je alle ingrediĆ«nten bij elkaar in een kom hebben gedaan. Het brooddeeg laten rijzen deed ik op dezelfde wijze als zij beschrijft. Voor je het brood de oven in doet beleg je de bovenkant met nog wat geraspte kaas et voila.

Voedingswaarden per 100 gram

228 calorieƫn
38.3 gram koolhydraten
10.7 gram eiwitten
6.7 gram vetten
5.8 gram vezels

Voedingswaarden per plak

175 calorieƫn
29.4 gram koolhydraten
8.2 gram eiwitten
2.6 gram vetten
4.5 gram vezels

Borrelbrood met kaas en knoflook

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieƫn