Havermout ontbijtje; bounty baked oats

17/05/2021

Wanneer mijn ontbijt chocola bevat ben ik tevreden. Zo ook met deze bounty baked oats. Het is eigenlijk gewoon een fancy naam voor een simpel mengsel van havermout, kokos en chocola dat je even in de oven zet. Een beetje kwark erbij en je hebt een voedzaam ontbijtje met een leuke twist.

Baked oats

Overnight oats, oatmeal, baked oats. Wat je allemaal niet kunt doen met een beetje havermout. Ik gebruik het eigenlijk voornamelijk als toevoeging in granola’s of baksels, maar deze keer besloot ik gebakken havermout het hoofdingrediënt te laten zijn. Overnight oats heb ik al een hele hoop variaties op, maar deze bounty baked oats is het eerste recept in de ovenreeks. Ik vond het zelf een succes dus ik denk dat er nog wel meer gaan volgen!

Ik ontbijt niet zo vaak met havermout, omdat ik het als pap gewoon echt niet lekker vind en omdat het me minder vult. Mijn oplossing is dus om de muesli en het fruit die ik normaal door de kwark doe te vervangen voor deze baked oats die ik maakte met banaan door het beslag. Zo heb ik toch het vullende van mijn kwark ontbijt zonder dat het nou zo gek veel hoger is qua kcal.

Bounty baked oats

Bounty baked oats

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 20 minuten
Goed voor: 2 porties

Ingrediënten

Voor de bodem:
100 gram banaan
100 gram kokosmelk
100 gram havermout
10 gram geraspte kokos
15 gram pure chocola of kleine choco chips
1 flavourshot kokos
Optioneel: 1 mini bounty

Bereiding

Maal de banaan fijn in de keukenmachine of prak hem met een vork. Voeg de kokosmelk en het kokosshot toe en mix alles door elkaar. Pak een ovenschaal en schenk je banaanmengsel hierin. Voeg de havermout, kokos en chocolate chips toe en roer alles goed door elkaar. Bak je bounty oats ongeveer 20 minuten op 180 graden. Ik at het zelf met kwark erbij voor wat extra eiwitten en ik hakte nog een bounty grof die ik nadat het geheel uit de oven kwam in de oats duwde.

Voedingswaarden per 100 gram

222 calorieën
30.2 gram koolhydraten
4.9 gram eiwitten
8.3 gram vetten
1.5 gram vezels

Voedingswaarden per portie

361 calorieën
48.8 gram koolhydraten
8.2 gram eiwitten
13.5 gram vetten
2.5 gram vezels
Bounty baked oats

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën