Dinner Tips

Onverwachte combi; broccoli kaassoep

18/02/2019

Broccoli is mijn lievelingsgroente, maar om het nou elke week in dezelfde vorm te eten wordt uiteindelijk toch saai. Daarom heb ik hem deze keer verwerkt tot soep. Jep, een broccoli kaassoep dus. Een heerlijk groen soepje met een flinke berg vitamines en toch weer eens wat anders dan normale broccoli.

Vitamine soepje

Een van mijn favoriete soepen is de groentesoep die mijn moeder altijd maakt. En het is ook de enige keer dat ik bloemkool eet, want dit zit door de soep. Die soep is een heerlijke vitamineboost en vooral een heerlijk simpele oplossing na het sporten of als je geen zin hebt in koken.

Doordat je deze soep maakt met kookroom en er kaas aan toevoegt is het een wat dikkere soep. Natuurlijk kun je zelf bepalen hoe dik je hem wilt hebben door er nog wat bouillon of heet water aan toe te voegen. In dit recept heb ik geen zout gedaan, want door de bouillon en de kaas wordt hij al aardig zout, maar dit kun je achteraf altijd nog toevoegen.

Broccoli kaas soep

Broccoli kaassoep

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 30 minuten
Goed voor: 4 porties soep

Ingrediënten

200 gram broccoli
50 gram wortelen
250 gram kookroom light
10 gram bloem
100 gram magere spekreepjes
100 gram Slankie geraspte extra belegen kaas
1 blokje groentebouillon
500 gram kokend water
peper en knoflookpoeder naar smaak

Bereiding

Begin met het maken van de boullion. Leg een blokje in een kom en giet hier 500 gram kokend water bij. Laat het blokje oplossen en voeg hier naar smaak peper en knoflookpoeder aan toe. Snijd de groente in kleine stukjes en zet dit in een grote pan op het vuur. Giet de bouillon bij de groente en laat het geheel ongeveer 10 minuten koken. Na 10 minuten zet je de pan op laag vuur en schep je 125 gram groente uit de pan en zet dit weg voor later. De overige groente giet je samen met de bouillon in de keukenmachine en dit maal je tot een glad papje.

Giet het papje terug in de pan en wanneer het weer kookt giet je de kookroom erbij. Laat dit ongeveer 4 minuten koken. Ondertussen kun je de spekjes bakken en de kaas afwegen. Na 4 minuten zet je het vuur uit en voeg je de kaas, spekjes en de groente die je opzij gezet had toe aan de soep. Roer alles door elkaar en seveer de broccoli kaas soep met een broodje.

Voedingswaarden per 100 gram

76 calorieën
2.7 gram koolhydraten
4.9 gram eiwitten
4.9 gram vetten
0.4 gram vezels

Voedingswaarden per portie

229 calorieën
8.3 gram koolhydraten
14.8 gram eiwitten
14.8 gram vetten
1.3 gram vezels

Broccoli kaas soep

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.