Burning veggies; cajun pulled oats met guacemole

24/07/2020

Ik had dus niet verwacht dat deze cajun pulled oats zo pittig zouden zijn, dus ik was blij met de guacemole ter verkoeling. Ryan daarentegen deed er nog twee scheppen sambal bij, want wij zijn een wereld van verschil als het op pittig eten aan komt. Anyway, dit recept is EIWITRIJK en nog vega ook. Perfect voor in het weekend!

Cajun anyone?

Dit pittige kruiden mengsel komt uit Louisiana. Zat ik toch even helemaal fout, want ik dacht dat het vergelijkbaar was met taco en burrito kruiden.. Nouja, weer wat geleerd dus. Voor Ryan maakte ik een versie met gehakt, maar voor mezelf gebruikte ik pulled oats. Mega rijk aan eiwitten en wat mij betreft niet minder dan gehakt of kip. Ik gebruikte ze al eerder om nachos mee te maken.

De wrap die ik gebruikte heb ik gekregen van Dline. Normaal kook ik zoveel mogelijk met supermarkt producten, maar toen zij vroegen of ik hun eiwitrijke producten wilde testen kon ik natuurlijk geen nee zeggen. Eigenlijk ook best wel fijn, want daardoor komt dit recept op 65 eiwitten! Maar uiteraard kun je ook een volkoren of een maiswrap uit de supermarkt gebruiken 🙂

Cajun pulled oats met guacemole

Cajun pulled oats met guacemole

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 20 minuten
Goed voor: 1 maaltijd

Ingrediënten

100 gram pulled oats
50 gram champignons
50 gram paprika
25 gram rode ui
15 gram 30+ kaas
2 theelepels cajun kruiden
1 eiwitrijke wrap
2 theelepel kokosolie
Peper en zout

Voor de guacamole
35 gram avocado
15 gram tomaat
10 gram rode ui
1 teentje knoflook
Peper, zout en citroensap

Bereiding

Smelt de kokosolie in een kommetje en voeg hier de peper en zout bij. Besmeer de wrap aan beiden kanten met het mengsel. Hou een klein beetje over. Pak nu een springvorm en vouw hier je wrap in. Ik had een randje wrap over en daar maakte ik nog de guacemole cup van. Zet de springvorm 10 minuten in de oven op 175 graden.

Snijdt ondertussen de paprika, ui en champignons in kleine stukjes en bak ze met het restantje kokosolie in een pannetje. Voeg de pulled oats erbij en warm dit op. Verdeel de cajunkruiden over je mengsel en bak het nog een paar minuten door. Zelf deed ik er een half glas water bij zodat het geheel iets smeuïger werd.

Als je wrap taco klaar is schep je het pulled oats mengsel erin en verdeel je de kaas erover. Zet het geheel nog 5 minuten terug in de oven zodat de kaas kan smelten. Maak ondertussen je guacemole door de avocado te prakken en de tomaat, rode ui en knoflook in kleine stukjes te hakken. Meng dit door de geprakte avocado, voeg peper, zout en citroensap erbij et voila.

Voedingswaarden per maaltijd

614 calorieën
35.3 gram koolhydraten
65.4 gram eiwitten
20.7 gram vetten
9.7 gram vezels

Cajun pulled oats met guacemole

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.