Oh sweet mornings; caramel granola met kokos

01/07/2019

Of het nou in de vorm van ijs of chocola is, salted caramel is een van mijn favoriete smaken. Eigenlijk een wonder dus dat dat nog ontbrak tussen mijn ontbijtrecepten. Maar dat maak ik nu goed met een caramel granola met kokos en peer. In plaats van honing gebruik je caramelsaus om smaak aan te brengen en om ervoor te zorgen dat de havermout krokant wordt.

Sweet and salty

Het is helemaal hip, salted caramel. Een combinatie van een zoete saus met een hartig randje. Je houdt ervan of je vindt het niks. Ik ben van het eerste team en vind het helemaal geweldig. Natuurlijk kan je de saus zelf maken door aan je normale caramelsaus een portie zeezout toe te voegen. Ik ben iets luier, want laat ik nou net een fles Salty Caramel van CallowFit in mijn koelkast hebben staan. Dit kon ik dus zo door de havermout mengen zonder dat het veel moeite kostte. Met mijn code fitfoodjoycal10 krijg je trouwens 10% korting op de sauzen 🙂

Liever zelf maken? Op Google vind je meer dan genoeg recepten of je kunt dit caramelsaus met fruit recept proberen. Hier voeg je dan ook zout aan toe. Zoals je ziet gebruikte ik gedroogde peer in mijn recept. Dit had ik namelijk in Engeland op de kop getikt. Deze kun je trouwens makkelijk uit de granola laten en vervolgens wat verse peer aan je ontbijtje toevoegen.

Caramel Granola

Caramel granola

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 10 minuten
Goed voor: 5 tot 6 porties granola

Ingrediënten

100 gram havermout
50 gram zaden en pitten
25 gram gedroogde peer
10 gram kokos snippers
35 gram caramel saus van CallowFit
10 gram kokosolie

Bereiding

Pak een grote overschaal erbij en verdeel hier de havermout, zaden en pitten, kokossnippers en gedroogde peer over. Mocht je dat laatste niet hebben kun je natuurlijk ook stukje verse peer toevoegen aan je bakje kwark. Smelt de kokosolie en giet dit over de bak heen. Voeg ook de caramelsaus toe en schep nu alles door elkaar totdat er overal saus en kokosolie zit. Zet dit voor 30 minuten in de oven op 200 graden. Schep de bak een paar keer om zodat alles goed bakt.

Voedingswaarden per 100 gram

267 calorieën
33.5 gram koolhydraten
6.9 gram eiwitten
10.8 gram vetten
5.9 gram vezels

Voedingswaarden per portie

107 calorieën
13.4 gram koolhydraten
2.7 gram eiwitten
4.3 gram vetten
2.3 gram vezels

Caramel Granola

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën