Eyecandy: carrot cake koekjes

08/05/2019

Jongens, waar is de zomer? Van dit weer krijg ik zin in thee met koekjes in plaats van nicecream en smoothies. Gelukkig zijn deze carrot cake koekjes snel gemaakt en nog best gezond ook. Ideaal voor wanneer er zich een keer een donkere dag voor doet en je snel iets wilt maken voor bij je kop thee.

Vies hè, worteltjes?

Heerlijk vond ik die reclame die destijds op tv was terwijl ik wel van wortelen hou. Wij kregen ze thuis altijd als er vis gegeten ging worden. Dan kwam mijn moeder van tevoren een bak wortelen brengen en dan wist ik hoe laat het was. Tegenwoordig neem ik vaak een portie mee naar mijn werk als snack en in dit geval besloot ik er carrot cake koekjes mee te maken.

Het voordeel van je koekje vullen met wortelen is dat het weinig calorieën, maar veel vezels en vitamines bevat. En uiteraard kennen we het allemaal; worteltjes zijn goed voor je ogen. Volgens het gezondheidsnet is dit inderdaad het geval, want wortelen bevatten vitamine A. Dit zorgt er vooral voor dat je geen droge ogen krijgt en dat je nachtzicht goed blijft. Ik zeg snel maken die koekjes dus, want we willen vooral gezonde ogen hebben toch? 😉

Carrot Cake Koekjes

Carrot Cake koekjes

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 15 minuten
Goed voor: 10 koekjes van 60 gram

Ingrediënten

250 gram wortelen
125 gram havermout
35 gram boekweitmeel
30 gram Personal Protein
50 gram honing
100 gram appelmoes
1 vanilleshot
Kaneel en koek/speculaas kruiden naar smaak

Bereiding

Voor dit recept kun je zowel gewone wortelen als geraspte wortelen gebruiken. Kies je voor gewone wortelen? Dan maal je deze met de keukenmachine fijn. In een kom meng je alle ingrediënten door elkaar tot een glad beslag. Beleg een bakvorm met bakpapier en schep 10 koekjes van het beslag. Ik heb ze zelf al een beetje uitgespreid en plat gemaakt. Zet de koekjes ongeveer 15 minuten in de oven op 200 graden.

Voedingswaarden per 100 gram

163 calorieën
27.3 gram koolhydraten
7.5 gram eiwitten
1.9 gram vetten
3.4 gram vezels

Voedingswaarden per koekje

96 calorieën
16.1 gram koolhydraten
4.4 gram eiwitten
1.6 gram vetten
2 gram vezels

Carrot Cake Koekjes

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën