Apfelstrudel met vanillesaus, de perfecte combi voor op zo’n onstuimige dag. Maar.. wat nou als ik zeg, appelpancakes met cashewnoten vanillesaus? Niet persé caloriearmer of minder comfortfood, maar wel vol met gezonde vetten en eiwitten. Zo kun je gezond van de zaterdag genieten terwijl je toch met heerlijk eten onder je dekentje voor de tv ligt.
Lekker raw
Raw food is helemaal in tegenwoordig. Dit betekent eigenlijk dat je dingen eet die niet gekookt of bewerkt zijn. Een van de manieren om dingen te bereiden is door het te blenden of te weken. Meestal bestaat het dieet uit veel groente, fruit en noten. Of een raw dieet beter is dan normale voeding laat ik in het midden, want beiden heeft zijn voor- en nadeel.
Toen ik deze vanillesaus maakte was ik vooral op zoek naar een gezonde manier om een lekkere saus te maken. Dat wil niet perse zeggen caloriearm, maar wel rijk aan eiwitten en gezonde vetten. Naast dat cashewnoten passen in een raw dieet, zijn ze ook nog gezond. Zo zijn ze rijk in magnesium en bevatten ze veel zink. Het eerste is goed voor je botten en het tweede voor je weerstand.
Broccoli bites
Voorbereiding: 5 minuten + 2 uur wachten
Bereiding: 5 minuten
Goed voor: 1 bekertje vanillesaus
Ingrediënten
100 gram cashewnoten
1 kom met water
20 gram honing
1 shot Personal Protein vanille
Bereiding
Zet de cashewnoten in een kommetje onder water en laat dit tenminste 2 uur weken. Na 2 uur giet je het water af en pak je de keukenmachine erbij. Maal de cashewnoten fijn en voeg de honing en het vanille shot toe en maal nog een keer goed door. Eventueel kun je nog extra water toevoegen afhankelijk van hoe dik je de saus wilt hebben.
Voedingswaarden per 100 gram
302 calorieën
16.4 gram koolhydraten
9.5 gram eiwitten
21.4 gram vetten
0.4 gram vezels
p.s. die pancakes vind je natuurlijk ook op mijn blog.
GEEN REACTIES