Winetastic; champignons in knoflook wijn

26/12/2021

We zitten weer midden in het gezelligste feest van het jaar; Kerst! Sommigen kiezen met kerst voor mooie meergangen menu’s met bijpassend wijnmenu en anderen gaan lekker aan de gourmet. Wij gaan dit jaar met het gezin de hele avond borrelen met hapjes zoals deze champignons in knoflook wijn.

Kerstborrel balans

Kerst, de tijd van hapjes, drankjes, samen zijn en gezelligheid. Vroeger vond ik dat best moeilijk, want het was een soort vrijbrief om alles te eten tot ik propvol zat zonder na te denken of ik iets echt lekker vond of het gewoon in mijn mond stopte omdat het kon. En natuurlijk, kerst draait om genieten, maar dat kan op meerdere manieren. Ik kies ervoor om mijn eigen borrelhapjes te maken zodat ik met een paar simpele aanpassingen lekkere en verantwoorde dingen op tafel kan zetten. Dat doe ik ook in deze champignons met knoflook wijn. In plaats van bijvoorbeeld slagroom gebruik ik een combinatie van kookroom light en magere kwark. Dat scheelt namelijk best een hoop calorieën. Kortom, lekker en toch niet heel ongezond!

De wijn die ik gebruikte in dit borrelhapje kreeg ik van Barefoot. Zij geloven dat het leven leuker is als we samen zijn en laat kerst nou precies draaien om die gezelligheid en dat samenzijn. Ik vond het een leuke uitdaging om die gezelligheid in een creatief recept met wijn te stoppen dat bij mij past. Zo kwam ik dus op dit borrelhapje met groente en met de Pinot Grigio van Barefoot.

Champignons in knoflook wijn

Champignons in knoflook wijn

Voorbereiding: 10 minuten
Baktijd: 20 minuten
Goed voor: 2 borrelschaaltjes

Ingrediënten

150 gram champignons
1 sjalotje
1 teentje knoflook
25 ml witte wijn – Pinot Grigio van Barefoot
25 gram magere kwark
50 gram kookroom light
40 gram mozzarella
Peper en zout naar smaak

Bereiding

Snijd de champignons in vieren en snipper de ui. Pers de knoflook fijn. Zet een koekenpannetje op het vuur met wat bakboter en bak de champignons, sjalot en knoflook ongeveer 5 minuten. Meng ondertussen in een schaaltje de wijn met de kwark, kookroom en zout en peper naar smaak.

Vet 2 ovenschaaltjes in en verdeel je groente erover. Verdeel de helft van de kaas over de bakjes en schenk nu je wijnmengsel erover. Top af met de rest van de mozzarella en zet de schaaltjes 20 minuten in de oven op 180 graden.
Bak er een broodje bij om mee te dippen.

Voedingswaarden per schaaltje

120 calorieën
5.5 gram koolhydraten
9.1 gram eiwitten
6.2 gram vetten
1 gram vezels

Champignons in knoflook wijn

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën