Kerstontbijt: chiapudding met vanille en bessen

10/12/2018

Het kerstontbijt, het begin van een dag vol eten, gezelligheid, lichtjes en nog meer eten. Deze chiapudding met vanille en bessencurd past precies in het plaatje. Door de rood-witte kleur staat hij leuk op tafel en door de laagjes is het een feestelijk geheel. Een fijne bijkomst? Het is een megavullend ontbijt waardoor je de rest van de ochtend van de kerstsnoep afblijft.

Chiazaad is power

Chiazaad is hip tegenwoordig. Het zaadje komt uit een plant in Zuid-Amerika en vroeger werd het gebruikt bij het bestrijden van onder anderen verkoudheid en keelpijn. Maar waarom is het dan een superfood?

Chiazaad zit vol met vezels. Dit is natuurlijk goed voor je spijsvertering. Wanneer je de zaadjes mengt met water wordt het een soort gelei. Dit zorgt ervoor dat je een vol gevoel hebt en het zorgt ervoor dat de koolhydraten langzamer omgezet worden in suikers. In chiazaad zitten ook nog eens veel eiwitten en zoals ik al 100x gezegd heb, ook deze zorgen voor een vol gevoel. Even een opletter; ga niet meteen overal chiazaad aan toevoegen want het schijnt bloedverdunnend te werken dus dit is niet erg handig in combinatie met bijvoorbeeld een lage bloeddruk.

Chiapudding met vanille en bessen

Chiapudding met vanille en bessen

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 10 minuten + 2 uur wachten
Goed voor: 1 ontbijt

Ingrediënten

20 gram chia zaad zwart
100 gram melk
50 gram bessencurd
50 gram muesli
1 Personal Flavour shot vanille

Bereiding

Meng de chiazaad met de melk en het vanille shot in een schaaltje en zet in de koelkast. Roer af en toe door om ervoor te zorgen dat de chia gelijk verdeeld is. Na twee uur kun je beginnen met het bouwen van de laagjes. Pak hiervoor een bekertje of een schaaltje en begin met het chia mengsel, vervolgens de bessencurd en als laatst de muesli.

Voedingswaarden per 100 gram

182 calorieën
14.3 gram koolhydraten
5.9 gram eiwitteneen dag vol
9.9 gram vetten
5.9 gram vezels

Voedingswaarden per ontbijt

418 calorieën
32.9 gram koolhydraten
13.6 gram eiwitten
22.7 gram vetten
13.6 gram vezels

Chiapudding met vanille en bessen

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën