Zomerse verwennerij; chocolade ijs met honing

01/06/2020

Ik ben een echte ijsfan. Alles van schepijs tot waterijs en nicecream gaat er prima in of het nou zomer of winter is. Daarom maakte ik dit weekend zelf chocolade ijs met honing en stukjes echte chocolade erdoor. Gezond ijs zal ik het niet noemen, maar lekker is het wel en dat is ook belangrijk af en toe.

Ijs maken

Ook zonder ijsmachine kan je heel makkelijk je eigen ijs maken. Vaak kies ik voor ijs op basis van fruit, ook wel nicecream. Zo had ik eerder al kersen nicecream en ananas ijs in de vriezer staan. Deze keer koos ik voor een iets ongezondere variant omdat ik gewoon echt trek had in chocola.

Ik maakte hem met melk, maar je kunt hem heel makkelijk lactosevrij maken door bijvoorbeeld kokos- of amandelmelk te gebruiken. Ideaal dus! Mijn ijs vulde ik aan met de nieuwe choco smaak van Hands Off My Chocolate, maar je bepaalt zelf welke reep jij gebruikt. Tijd om je lievelingsschocola te gaan kopen dus.

Chocolade ijs met honing

Chocolade ijs met honing

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 5 minuten + 3 uur wachten
Goed voor: 2 porties

Ingrediënten

200 gram halfvolle melk
20 gram cacaopoeder
15 gram eiwitpoeder
50 gram honing
35 gram chocolade
1 vanilleshot

Bereiding

Voeg alle ingrediënten behalve de chocolade bij elkaar in een kom en roer goed door. Hak de chocolade grof en schep dit door je ijsbeslag. Pak een bakje, schenk je ijs erin en zet het geheel minimaal 3 uur in de vriezer. Roer het af en toe even door zodat de chocola niet naar beneden zakt.

Voedingswaarden per 100 gram

181 calorieën
22.6 gram koolhydraten
7.8 gram eiwitten
2.9 gram vetten
2.2 gram vezels

Voedingswaarden per portie

290 calorieën
36.2 gram koolhydraten
12.6 gram eiwitten
9.7 gram vetten
3.5 gram vezels

Chocolade ijs met honing

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën