Ik besloot een van de fijnste combinatie te verwerken in een gezonde snack. Zie hier; chocolade kersenbrood! Eigenlijk was het vooral een wens van Ryan; een lekkere snack met kersen en chocolade. Maar met hele fijne macro’s is dit een vullend plakje cake een prima verantwoord tussendoortje geworden. Uiteraard kun je zelf kiezen wat voor chocolade je wilt.
Biologisch broodje
Nouja, een deel van het brood is biologisch in elk geval. Ik maakte hem namelijk met het tarwemeel en de gedroogde kersen die ik bij Kazidomi uitkoos. Naast dat je gewoon losse producten kunt kopen, kun je ook een jaar lidmaatschap afsluiten en zo 50% korting krijgen op de producten. Bij je eerste bestelling betaal je hier €80 voor en de korting wordt meteen toegepast op je winkelmandje. Als je code FITFOODJOY21 gebruikt bij het bestellen dan krijg je €10 korting op je mandje en is je verzending gratis. Let op; dit geldt bij een aankoop van minimaal €49. Uiteraard krijg ik hier een kleine commissie over, daar zal ik niet over liegen.
Om kcal uit te sparen koos ik voor een suikervervanger in dit brood. Daarnaast gebruikte ik appelmoes omdat dit een zelfde soort werking als boter heeft in je recept, maar een stuk betere macro’s heeft. Mijn chocolade kersenbrood bevat cappucino paaseitjes en een beetje espresso poeder. Wanneer de paaseitjes niet meer in de schappen liggen kun je natuurlijk gewoon een chocolade reep in je favoriete smaak gebruiken.
Chocolade kersenbrood
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 45 minuten
Goed voor: 10 plakken
Ingrediënten
200 gram volkoren tarwemeel
50 gram eiwitpoeder
1 theelepel bakpoeder
Half zakje baksoda
100 gram Sukrin
1 theelepel kaneel
60 gram kokosolie
125 gram appelmoes
125 gram halfvolle melk
25 gram gedroogde kersen
50 gram cappucino eitjes
1 zakje espressopoeder
Bereiding
Smelt de kokosolie en hak de eitjes en de gedroogde kersen grof. Voeg alle natte ingrediënten bij elkaar in een grote kom en mix tot je een mooi geheel hebt. Voeg de droge ingrediënten toe en schep door elkaar. Beleg een cakevorm met bakpapier en verdeel het beslag erover. Top af met nog wat eitjes en bak de cake 45 minuten op 175 graden. Hij is gaar als de bovenkant bruin is en als je er een sateprikker in kan steken die er schon uit komt.
Voedingswaarden per 100 gram
247 calorieën
39.3 gram koolhydraten
11.1 gram eiwitten
10.8 gram vetten
2.9 gram vezels
Voedingswaarden per plak
181 calorieën
28.7 gram koolhydraten
8.1 gram eiwitten
7.9 gram vetten
2.1 gram vezels
GEEN REACTIES