Dessert Tips

Happy Birthday to my Boyfriend: Chocolade-kokos taart

05/03/2018

Vandaag 5 jaar geleden was de eerste keer dat ik bij hem thuis kwam om taart te eten. Sindsdien is het traditie dat ik eigenlijk elk jaar een taart bak op zijn verjaardag. Deze keer heb ik een chocolade-kokos taart gemaakt en ik moest hem wel met jullie delen!

Cheatmeal alert

Ik moet toegeven, deze taart is niet heel handig als je net super goed bezig bent. Maar, 80/20 hè mensen, jullie weten het. Het beslag van deze chocolade-kokos taart bestaat vooral uit eieren, dus dat is a good thing. Enne trouwens, 200 calorieën per plak vind ik nog best netjes voor een verjaardagstaart. Dan kan ik dus best twee plakjes nemen!

Verder heb ik light slagroom en kokosmelk gebruikt om de kokoslaag te maken, dus het valt allemaal nog best wel mee. Op een verjaardag moet je natuurlijk vooral genieten en bij genieten hoort nou eenmaal een taart. Dus, ik ga gewoon lekker een stukje nemen vanmiddag 😉

Chocolade-kokos taart

Chocolade-kokos taart

Voorbereiding: 20 minuten
Baktijd: 20 minuten
Goed voor: 8 – 10 plakken

Ingrediënten

115 gram kokosbloesem suiker (basterdsuiker kan ook)
5 eieren, gesplitst
50 gram cacaopoeder
250 ml slagroom light
50 ml kokosmelk
2 eetlepels kokosbloesem suiker
50 gram geraspte kokos

Bereiding

Split de eieren en doe de eierdooiers samen met de suiker in een kom. Meng dit tot een luchtige massa en schep de cacaopoeder er door heen. Ik heb de mixer gebruikt om ervoor te zorgen dat het een egaal geheel werd. Laat dit even staan en klop ondertussen in een andere kop de eiwitten op tot er pieken vormen. Spatel de opgeklopte eiwitten nu door het chocolade mengsel heen tot het zich goed gemengd heeft. Ook dit heb ik gewoon met de mixer gedaan, lekker lui.

Bekleed een halve bakplaat met bakpapier en verdeel het beslag hierover. Ik zette een cakevorm op zijn kop halverwege de bakplaat om ervoor te zorgen dat het beslag niet verder kon dan de helft. Zet de bakplaat 20 minuten in de oven op 180 graden. De taartbodem zal ietsjes rijzen en is goed als het veerkrachtig aanvoelt. Wanneer je taartbodem goed is, leg je hem met bakpapier en al op een snijplank en plaats een vochtige handdoek over de bovenkant. Laat de bodem helemaal afkoelen.

Terwijl de bode afkoelt, kun je beginnen met het maken van de room. Giet de slagroom, kokosmelk, suiker en kokosrasp bij elkaar in een bak en klop met de mixer op tot je een stijve room hebt. Het moet nog wel goed smeerbaar blijven, maar het mag best aardig opgeklopt worden.

Als de bodem helemaal afgekoeld is, kun je de theedoek eraf halen en de bodem omgekeerd op de snijplak leggen, zodat je het bakpapier er ook voorzichtig af kunt halen. Als dit gelukt is, bedek je de taartbodem met de driekwart van de kokosslagroom. Zorg ervoor dat je dit gelijkmatig verdeelt. Als laatste kun je nu voorzichtig de taart in de lengte oprollen. De bodem kan een beetje scheuren, maar dat geeft niet.

Garneer de rol met de rest van de slagroom en eventueel wat kokos of chocolade snippers en voilà, de chocolade-kokos taart is klaar!

Voedingswaarden per 100 gram

249 calorieën
20.8 gram koolhydraten
6.9 gram eiwitten
14.7 gram vetten
3.3 gram vezels

Voedingswaarden per plak (ongeveer 80 gram)

200 calorieën
16.6 gram koolhydraten
5.5 gram eiwitten
11.8 gram vetten
2.6 gram vezels

Chocolade-kokos taart

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.