Deze chocolade ontbijtbar wil je. Hij is gemaakt met dadels en banaan dus dat betekent zoet, zoet, zoet. Daarnaast krijg je ook meteen een bom aan vitamines binnen en zorgen de koolhydraten voor een goede bodem als je bijvoorbeeld gaat hardlopen, werken of feesten. Dat alles is afgetopt met een chocolade smaak voor het ultieme ontbijtje.
Power ontbijt
Koolhydraten zijn slecht voor je. Koolhydraten maken je dik. Waarom dan een recept met zoveel koolhydraten? Dat komt omdat ze een grote bron van energie zijn voor je lichaam. Je hebt ze dus wel nodig om te kunnen functioneren. Maar, in koolhydraten zitten veel calorieën, dus eet je teveel koolhydraten dan kan het zijn dat je over je kcal budget heen gaat en hier kun je wel dik van worden. Maar ditzelfde geldt voor vetten en zelfs voor eiwitten.
Goed, je kunt dus veilig koolhydraten eten en je kunt dus ook veilig genieten van deze chocolade ontbijtbar. Zeker als je een duursporter bent is het van belang om voordat je gaat sporten even een lekkere koolhydraatbom te nemen.
Chocolade ontbijtbar met dadel en banaan
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 30 minuten + 1 uur wachten
Goed voor: 8 bars
Ingrediënten
De bodem
150 gram banaan (2 bananen)
100 gram gemalen havermout
50 gram boekweitmeel
50 gram honing
De chocolade laag
100 gram dadels
1 banaan
30 gram pindakaas
25 gram protein poeder chocolade
Bereiding
Voor de bodem kun je de bananen prakken of je kunt de keukenmachine gebruiken om de bananen fijn te malen. Voeg hier de havermout, de boekweitmeel en de honing aan toe en mix alles door elkaar. Beleg een vierkante (of ronde) springvorm of in een cakevorm omet bakpapier en verspreid hier de bodem over. Zet de bodem 15 tot 20 minuten in de oven op 175 graden. Je kunt checken of de bodem klaar is door er met een sate prikker in te prikken. Laat de bodem afkoelen.
Voor de chocolade laag maal je de dadels en de banaan fijn. Voeg hier de pindakaas en de protein poeder aan toe (dit kan ook cacao poeder zijn). Meng alles weer tot een geheel en verspreid deze chocolaag over je bodem. Top af met wat havermout en zet het geheel nog minimaal een uur in de koelast.
Voedingswaarden per 100 gram
247 calorieën
43.4 gram koolhydraten
7.8 gram eiwitten
3.9 gram vetten
4.8 gram vezels
Voedingswaarden per bar
187 calorieën
32.9 gram koolhydraten
5.9 gram eiwitten
2.9 gram vetten
3.6 gram vezels
GEEN REACTIES