Chocolade trifle: Chocolate-Muesli-Brownie

20/06/2018

Jullie weten inmiddels al dat ik van toetjes hou en het was hoogtijd dat er weer een nieuw toetje online kwam. Dus ben ik de keuken in gedoken. Bij deze een heerlijk chocolade trifle met brownie, muesli en griekse yoghurt. Heerlijk en nog redelijk gezond ook. Wat wil een mens nog meer?

Trifle time

Een trifle is een toetje dat bestaat uit verschillende laagjes. Van origine is dit cake, fruit en cake. Vaak zit er ook nog alcohol bij. Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende soorten versies te bedenken. Vanwege de vele laagjes op elkaar krijg je een gevarieerd dessert en ziet het er nog mooi uit op een foto ook. Deze chocolade trifle bestaan uit 3 ingrediënten, waaronder de healthy brownie van maandag. Aangezien ik toen toch al bezig wat met griekse yoghurt besloot ik het restje te gebruiken om een toetje van te maken. En omdat ik net mijn bestelling van MyMuesli binnen had gekregen, heb ik dit er ook maar meteen doorheen gegooid.

Chocolade trifle

Chocolade trifle met griekse yoghurt, brownie en muesli

Voorbereiding: 40 minuten voor het maken van de brownie
Bereiding: 10 minuten
Goed voor: 2 trifles

Ingrediënten

100 gram healthy brownie
200 gram Optimel griekse yoghurt 0% vet
50 gram muesli – ik gebruikte MyMuesli chocolade

tip: heb je geen zin om zelf brownie te bakken? Dan kun je ook kant en klare gebruiken

Bereiding

Pak twee glazen waar je de chocolade trifle in wilt gaan maken. Het liefst een soort van whiskey glazen. Natuurlijk kun je ook 1 grote bak maken.

Beleg de onderkant van de glazen met de helft van je brownie. Je gebruikt dus 25 gram per glas. Schep hier vervolgens 50 gram griekse yoghurt per glas op. Voor de derde laag gebruik je 10 tot 15 gram muesli per glas. Herhaal deze laagjes nog een keer zodat je aftopt met de muesli. Nu alleen nog een lepel er in en je bent klaar!

Voedingswaarden per 100 gram

170 calorieën
20.6 gram koolhydraten
8.3 gram eiwitten
4.9 gram vetten
1.5 gram vezels

Voedingswaarde per portie

297 calorieën
36.1 gram koolhydraten
14.6 gram eiwitten
8.6 gram vetten
2.6 gram vezels

Chocolade trifle

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën