Pannekoeken zijn altijd goed. En wanneer je er chocolade yoghurt pancakes van maakt kun je er zelfs mee ontbijten. Of snacken. Of als dessert eten. Die keuze is aan jou. In ieder geval heb je met deze pancakes een chocolade recept dat weinig vetten bevat en ook nog eens redelijk laag in calorieën is.
Pancake fun
Dit is inmiddels denk ik mijn 5e pancake recept. Sorry but not sorry want ik hou er gewoon van. En zeker met deze kwark versie kun je eindeloos variëren. Het ligt er namelijk maar net aan welke smaak yoghurt of kwark je gebruikt en of je er een flavour shot doorheen doet. Die flavourshots kun je trouwens ook vervangen voor Monin siroop of essence die je bij de supermarkt kunt halen.
De yoghurt die ik gebruikte is van Andros. Het is gemaakt met amandelmelk en hazelnoten en daardoor een vegan yoghurt. Helaas gebruikte ik eieren in mijn recept, dus sorry geen vegan pancakes. Als je wilt kun je de eieren wel vervangen door banaan et voila. Denk er dan wel aan dat de eiwitten per pancake wat omloog gaan en de koolhydraten omghoog. Trouwens, de protein poeder kan je natuurlijk ook vervangen door cacao poeder.
Chocolade yoghurt pancakes
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 10 minuten
Goed voor: 6 pancakes
Ingrediënten
175 gram hazelnoten yoghurt
75 gram volkoren tarwemeel
3 eieren
10 gram smart protein chocolade
1 shot Personal Protein chocolade
Bereiding
Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom ne mix tot een glad beslag. Pak een kleine koekenpan en verhit hierin wat kokosolie. Schep een lepel beslag in de pak en bak de pancake om en om tot hij aan beide kanten gaar is. Herhaal dit tot je beslag op is.
Voedingswaarden per 100 gram
169 calorieën
19.2 gram koolhydraten
8.5 gram eiwitten
5.9 gram vetten
2.7 gram vezels
Voedingswaarden per pancake
116 calorieën
13.2 gram koolhydraten
5.8 gram eiwitten
4 gram vetten
1.9 gram vezels
GEEN REACTIES