Valentijnsalert: chocolademousse

14/02/2018

Valentijn… de dag om jouw lief te verwennen met bloemen, chocolaatjes en liefde. En je weet wat ze zeggen he; de liefde van een man gaat door de maag. Dus ga ik maar weer braaf de keuken in om deze chocolademousse te maken. Een beetje verwennerij voor hem en een beetje verwennerij voor mezelf 😉

Gezonde alternatieven

Op dagen zoals vandaag is het soms best lastig om op je voeding te letten. Het liefst wil je gewoon lekker eten, een drankje erbij nemen en vooral een gezellig avond hebben. Met een paar simpele twist zet je sneller een macrovriendelijke maaltijd neer dan je denkt. Deze chocolademousse is bijvoorbeeld gemaakt van kokosmelk en banaan in plaats van slagroom en suiker. De mousse is zoet vanwege de banaan en om hem toch een goede chocoladesmaak te geven heb ik er zowel cacaopoeder als whey perfection choco-bounty doorheen gedaan. Om ervoor te zorgen dat hij net zo stevig wordt als echte mousse heb ik er een heel klein schepje allesbinder doorheen gedaan en hem voor ruimte tijd in de koelkast gezet. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit achterwege te laten en er een lekkere chocoladevla van te maken. Whatever you want, zolang je maar geniet!

Fijne valentijn lieverds 🙂

Chocolademousse met Banaan

Benieuwd naar de appeltaart hartjes die je op de foto ziet? Je vindt ze hier.

Chocolademousse met kokos en banaan

Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 1.5 uur
Goed voor: 2 porties

Ingrediënten

1 banaan (100 gram)
50 gram kokosmelk
1 theelepel whey perfection chocolate
1 theelepel cacaopoeder
Allesbinder (afhankelijk van hoe dik je de mousse wilt)

Bereiding

Breek de banaan in stukken en doe dit samen met de kokosmelk in de keukenmachine of blender. Meng dit tot een glad geheel en voeg vervolgens de poeders toe. Zet de keukenmachine weer aan tot het een glad geheel is geworden. Natuurlijk kun je besluiten er nog wat meer cacaopoeder bij te gooien als je een sterkere chocolade smaak wilt. Vind je de mousse te dun? Doe er dan een klein schepje allesbinder bij en meng dit goed door het geheel heen. Zet de mousse in de koelkast en laat hem minimaal 1.5 uur staan.

Voedingswaarden per 100 gram

239 calorieën
40 gram koolhydraten
8.9 gram eiwitten
5 gram vetten
6.3 gram vezels

Voedingswaarden per portie (80 gram)

191 calorieën
32 gram koolhydraten
7 gram eiwitten
4 gram vetten
5 gram vezels

Chocolademousse met Banaan

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.