Afgelopen week had ik steeds trek in iets lekkers. Ijsjes, koekjes, alles ging naar binnen. En dus besloot ik mijn eigen snack te bakken. Hiervoor gebruikte ik de inspiratie die ik zag bij Oh My Pie en ik toverde haar straciatella cheesecake om in een gezonde brownie kwarktaart. Elke punt bevat lekker veel chocola en lekker veel eiwitten.
Instagram inspo
Dat ik zelf graag recepten bedenk en nieuwe combinaties uitprobeer wil natuurlijk niet zeggen dat ik niet soms ook heerlijke dingen bij anderen voorbij zie komen. Tijdens het scrollen door Instagram zag ik ook de straciatella cheesecake van Oh My Pie. Die van haar is glutenvrij en vegan, maar ik besloot hem aan te passen naar de stijl die bij mij past; eiwitrijk.
Zelf gebruikte ik een mengsel van kokosyoghurt, magere kwark en grofgehakte pure chocola omdat ik die toevallig allemaal in huis had en ze op moesten, maar je kunt natuurlijk ook heel makkelijk een straciatella kwark kopen. Een andere optie om nog meer eiwitten toe te voegen is de kokosyoghurt en magere kwark vervangen voor Protein by Melkunie in de smaak kokos. Als je niet van kokos houdt kun je ook voor een van mijn andere eiwitrijke kwarktaarten kiezen.
Brownie kwarktaart
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten + 3 uur opstijven
Goed voor: 8 flinke punten
Ingrediënten
Voor de bodem:
150 gram appelmoes
30 gram eiwitpoeder
70 gram bloem
2 eieren
25 gram suikervervanger
20 gram cacaopoeder
1 theelepel bakpoeder
Voor de vulling:
150 gram kokosyoghurt
100 gram slagroom light
250 gram magere kwark
40 gram pure chocola
20 gram geraspte kokos
25 gram suikervervanger
5 blaadjes gelatine
3 eetlepels water
Bereiding
Mix alle ingrediënten voor de bodem in een kom. Beleg een springvorm van 20 centimeter met bakpapier en vet de zijkanten in. Verdeel je beslag over de vorm en bak hem 20 minuten op 165 graden in de hete luchtoven. Laat de bodem helemaal afkoelen.
Laat de gelatine weken in een bakje met water. Klop de slagroom op tot het net niet stijf is en meng met de kokosyoghurt, de kwark en de suikervervanger. Hak de chocola grof en schep dit samen met de geraspte kokos door je kwarkmengsel. Zet dit buiten de koelkast weg zodat het op kamertemparatuur komt. Zet een pannetje op laag vuur, knijp de gelatine uit en doe dit samen met 3 eetlepels water in het pannetje. Roer tot de gelatine is opgelost. Haal het pannetje van het vuur en laat hem zo’n 5 minuten afkoelen. Het is belangrijk dat je kwarkmengsel en je gelatine water ongeveer dezelfde temperatuur zijn anders gaat het meteen klonteren. Schenk je gelatine door je kwark en roer alles goed door. Verdeel over de browniebodem en zet het geheel 3 uur in de koelkast.
Voedingswaarden per 100 gram
160 calorieën
17.6 gram koolhydraten
8.4 gram eiwitten
8.2 gram vetten
1 gram vezels
Voedingswaarden per punt
196 calorieën
21.5 gram koolhydraten
10.3 gram eiwitten
10 gram vetten
1.3 gram vezels
GEEN REACTIES