Hartig en vullend. Daar ging ik voor toen ik dit chorizo geitenkaas brood bedacht. Een plakje om in je soep te dippen of een plakje met gezouten boter voor bij de borrel. Eigenlijk kan je dit brood altijd eten als bijgerecht of zelfs als lunch. Jij bepaalt wanneer en in welke smaak combi!
Borrel life
Volgens mij is het geen geheim dat ik fan ben van drankjes en borrelplanken. Ik vind het dan ook extra leuk om zelf recepten te bedenken die op de borrelplank passen zoals onder anderen dit chorizo geitenkaas brood. Eerder kwamen ook al de avocado bitterballen en de komkommer dip voorbij en nu is er eindelijk een broodje op het op te smeren.
Overigens maak je deze natuurlijk ook gemakkelijk vega door de chorizo weg te laten of te vervangen voor vegaworst. Het is zo simpel af en toe š Glutenvrij is ook een optie wanneer je voor ander meel gaat en daarnaast zijn de variatie opties eindeloos. Voor welke combi zou jij gaan?
Chorizo geitenkaas brood
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 30 minuten + 2 uur rijzen
Goed voor: 10 plakken van 65 gram
Ingrediƫnten
175 gram volkoren tarwemeel
1 zakje bakpoeder
150 gram halfvolle melk
20 gram olijfolie
3 eieren
75 gram geitenkaas
75 gram chorizo
Italiaanse kruiden en zout
Bereiding
Mix de volkoren tarwemeel met de bakpoeder, het zout en de Italiaanse kruiden. Voeg de melk, de olie en de eieren toe en meng alles door elkaar. Snijd de geitenkaas en chorizo in kleine stukjes en schep dit door je beslag. Beleg een cakevorm met bakpapier en verdeel het beslag hierover. Bak het geheel 30 minuten op 175 graden.
Voedingswaarden per 100 gram
245 calorieƫn
24.5 gram koolhydraten
14.2 gram eiwitten
10.2 gram vetten
3 gram vezels
Voedingswaarden per plak
160 calorieƫn
15.9 gram koolhydraten
9.2 gram eiwitten
6.6 gram vetten
1.9 gram vezels
GEEN REACTIES