Het is nog steeds pas Januari, maar ik vond dat het best al kon om een zomers receptje te maken want ik ben alweer toe aan zon en zomer. Dat zomerse receptje zijn dus deze citroen protein donuts. Ze zijn fris, luchtig en vooral om je vingers bij af te likken door de plakkende glazuur.
Protein donuts
In eerste instantie dacht ik dat dit recept genoeg voor 6 donuts was, maar omdat mijn donut vormpjes gigantisch overstroomden heb ik dit aangepast naar 8 stuks. Een tweede aanpassing is dat ik mijn donuts in de glazuur dipte, maar daardoor kreeg ik korrels in de glazuur. Het is dus toch makkelijker om de glazuur met een lepel over je donuts te verdelen.
Ben je nog niet toe aan zomerse recepten of hou je niet van citroen? Dan kun je ook denken aan de carrot cake donuts of je kunt de chocolade protein donuts proberen. Wat mij betreft zijn ze natuurlijk allemaal lekker š
Citroen protein donuts
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten
Goed voor: 8 donuts
Ingrediƫnten
100 gram bloem
25 gram eiwitpoeder
1 ei
120 gram halfvolle melk
15 gram citroensap
15 gram Sukrin of andere suikervervanger (of gewone suiker)
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel bakpoeder
Voor de topping:
15 gram eiwitpoeder
15 gram mascarpone
25 gram poedersuiker
10 gram citroepsap
10 gram halfvolle melk
Bereiding
Schep de bloem in een grote mengkom. Voeg hier het eiwitpoeder, de Sukrin, vanille suiker en de bakpoeder aan toe en meng alles door elkaar. Voeg nu het ei, de melk en het citroensap toe en meng alles tot een glad beslag. Vet je donutvorm in en verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de donuts 20 minuten op 175 graden. Laat de donuts afkoelen en haal ze uit de vorm.
Meng alle ingrediƫnten voor het glazuur door elkaar in een schaaltje met behulp van een garde. Pak een bord en een cake rek. Leg het cake rek over je bord en leg de donuts hierop. Verdeel de glazuur over de donuts.
Voedingswaarden per 100 gram
190 calorieƫn
30.9 gram koolhydraten
14.2 gram eiwitten
2.7 gram vetten
0.5 gram vezels
Voedingswaarden per donut
97 calorieƫn
15.8 gram koolhydraten
7.3 gram eiwitten
1.4 gram vetten
0.3 gram vezels
GEEN REACTIES