Guilty breakfast; cookieball baked oats

07/02/2022

Een van de leukste dingen aan mijn blog vind ik het op zoek gaan van hele lekkere dingen om die vervolgens om te zetten in gezondere dingen. Dat deed ik ook met deze cookieball baked oats. Ik gebruikte een van mijn grootste guilty pleasures als inspiratie voor een gezonder ontbijtje.

Guilty pleasures

Ik heb een hele grote zwakke plek en dat is zoetigheid. Vaak maak ik die zoetigheid zelf, maar regelmatig bestel ik bij Chocolate cookieballs en dan is precies waar de inspiratie voor dit ontbijtje vandaan komt. Ik toverde de XXXL kindercookiebom om in deze cookieball baked oats. Hiervoor gebruikte ik Kinder Bueno en ik maakte een vulling van kwark met hazelnootpasta.

Eerder nam ik al de daim en de bounty als basis voor mijn baked oats recepten, maar tegenwoordig maak ik de recepten nog iets leuker door een vloeibare kern. In dit recept deed ik dat met hazelnootpasta, want in de XXXL cookiebom zit ook een kern van Nutella.

Cookieball baked oats

Cookieball baked oats

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 15 minuten
Goed voor: 2 porties

Ingrediënten

Voor de baked oats:
100 gram banaan (1 kleine banaan)
80 gram havermout
20 gram eiwitpoeder
5 gram cacaopoeder
100 gram halfvolle melk
20 gram kinder bueno

Voor de vulling:
40 gram hazelnootpasta
75 gram magere kwark

Bereiding

Prak de banaan en hak de kinder bueno fijn. Pak een kom en voeg alle ingrediënten voor de baked oats bij elkaar. Meng dit tot een goed geheel. Vet twee ovenschaaltjes in en schep er een laag beslag in. Schep de hazelnootpasta in een bakje en verwarm 20 seconde in de magnetron en meng daarna met de kwark. Verdeel het kwarkmengsel over beide bakjes en top af met de rest van je oats. Bak de baked oats 15 minuten op 185 graden.

Voedingswaarden per 100 gram

199 calorieën
24.1 gram koolhydraten
10.2 gram eiwitten
6.8 gram vetten
1.1 gram vezels

Voedingswaarden per portie

439 calorieën
52.5 gram koolhydraten
22.5 gram eiwitten
15 gram vetten
2.5 gram vezels
Cookieball baked oats

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën