Een van de leukste dingen aan mijn blog vind ik het op zoek gaan van hele lekkere dingen om die vervolgens om te zetten in gezondere dingen. Dat deed ik ook met deze cookieball baked oats. Ik gebruikte een van mijn grootste guilty pleasures als inspiratie voor een gezonder ontbijtje.
Guilty pleasures
Ik heb een hele grote zwakke plek en dat is zoetigheid. Vaak maak ik die zoetigheid zelf, maar regelmatig bestel ik bij Chocolate cookieballs en dan is precies waar de inspiratie voor dit ontbijtje vandaan komt. Ik toverde de XXXL kindercookiebom om in deze cookieball baked oats. Hiervoor gebruikte ik Kinder Bueno en ik maakte een vulling van kwark met hazelnootpasta.
Eerder nam ik al de daim en de bounty als basis voor mijn baked oats recepten, maar tegenwoordig maak ik de recepten nog iets leuker door een vloeibare kern. In dit recept deed ik dat met hazelnootpasta, want in de XXXL cookiebom zit ook een kern van Nutella.
Cookieball baked oats
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 15 minuten
Goed voor: 2 porties
Ingrediënten
Voor de baked oats:
100 gram banaan (1 kleine banaan)
80 gram havermout
20 gram eiwitpoeder
5 gram cacaopoeder
100 gram halfvolle melk
20 gram kinder bueno
Voor de vulling:
40 gram hazelnootpasta
75 gram magere kwark
Bereiding
Prak de banaan en hak de kinder bueno fijn. Pak een kom en voeg alle ingrediënten voor de baked oats bij elkaar. Meng dit tot een goed geheel. Vet twee ovenschaaltjes in en schep er een laag beslag in. Schep de hazelnootpasta in een bakje en verwarm 20 seconde in de magnetron en meng daarna met de kwark. Verdeel het kwarkmengsel over beide bakjes en top af met de rest van je oats. Bak de baked oats 15 minuten op 185 graden.
Voedingswaarden per 100 gram
199 calorieën
24.1 gram koolhydraten
10.2 gram eiwitten
6.8 gram vetten
1.1 gram vezels
Voedingswaarden per portie
439 calorieën
52.5 gram koolhydraten
22.5 gram eiwitten
15 gram vetten
2.5 gram vezels
GEEN REACTIES