Vakantiemodus; Costa Rica rond in 3 gerechten en 12 foto’s

16/03/2020

Het is je vast niet ontgaan, ik ben op vakantie geweest naar Costa Rica. Samen met mijn vriend maakte ik een rondreis die begon in New York, een tussenstop maakte in Panama en eindigde aan een strand aan de Pacifische kust van Costa Rica. De herinneringen hangen inmiddels aan de muur en de extra kilo’s zitten nog op mijn buik.

Foto herinneringen

Als je hier in huis rondloopt zul je overal dingen zien staan die terug doen denken aan vakantie. Een shotglas hier, een beeldje daar. Aan de muur een wereldkaart op hout met pinnetjes in de plekken waar we geweest zijn en sinds een week ook foto’s op hexagon. Het leuke hieraan is dat je ze telkens van plek kunt verwisselen en ook kunt uitbouwen wanneer je een nieuwe reis hebt gemaakt. Zo heb je elke keer wat nieuws aan de muur. Zet je liever een foto ergens neer of wil je een klein cadeautje geven? Dan is een foto op tegel ook een mooi idee. Op dit moment is er trouwens een leuke voorjaarsaanbieding!

Hexagon van fotocadeau.nl

Foodlove in Costa Rica

Van tevoren dacht ik dat ik drie weken op rijst en bonen ging leven, maar niets bleek minder waar. Van Chinees tot Italiaans en Mexicaans, je kon er echt letterlijk alles eten! Maar toch is het leuk om ook de traditionele gerechten te proeven.

Gallo Pinto

Jep, dit is dus een rijst met bonen variant die je bij het ontbijt kunt nemen. Doordat ze er verschillende kruiden doorheen doen heb je een smaakvol en vooral heel vullend gerecht. Dat is wel even iets anders dan een bakje met yoghurt en muesli. Uiteraard krijg je ook veel fruit bij het ontbijt en op de meeste plekken kon je ook gewoon voor pancakes of zelfs wentelteefjes gaan.

Casado

De lunch is de belangrijkste maaltijd in Costa Rica en dat merk je ook. Je krijgt een flink bord met een portie rijst met bonen gekookt in kokosmelk, een stuk vlees of vis, een beetje salade en gebakken banaan. Jep, een flink bord dus waardoor je (nadat je uit je fooddip bent) weer genoeg energie hebt om door de jungle te lopen. Deze typische lunch kun je in elke soda bestellen.

Tres leches

Het diner kun je zelf eigenlijk zo gek maken als je wilt. Ga je in een soda eten dan kun je traditionele gerechten zoals arroz con camarones en ceviche verwachten, maar zet je een paar stappen verder dan kom je een restaurant met pizza, burgers en pasta’s tegen. Wat ze allemaal gemeen hebben is het tres leches toetje. Dit is een heel luchtig taartje gemaakt met drie verschillende soorten melk.

Eten in Costa Rica

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieƫn