Snacks van groente zijn ideaal. Ze zijn voedzamer, lager in kcal en vaak ook echt heel erg lekker! Zo ook deze courgette chips die je met Parmezaanse kaas bedekt en daarna in de oven legt. Het resultaat? Een gezonde versie van chips met een lekker portie vitamines.
Veggie snacks
Vaak maak ik zoete snack die lekker eiwitrijk zijn, maar soms heb ik ook heel erg trek in wat hartigs. Dat was het geval toen ik de courgette chips maakte. Overigens toen ik informatie over courgette op zocht las ik dat je hem niet in de koelkast moet bewaren en drie keer raden waar hij bij mij altijd ligt..
Terug naar de courgette. 100 gram bevat maar 18 calorieën en dat is natuurlijk heel fijn om mee te werken op het moment dat je gezonde recepten wilt maken die je helpen afvallen. Vandaar dat je hem ook vaak ziet als vervangen van bijvoorbeeld spaghetti of lasagne bladen. Verder bevat courgette ook kalium en een flinke portie vitamines. Al met al is deze courgette chips dus een prima optie!
Courgette chips
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 10 minuten
Goed voor: 30 plankjes
Ingrediënten
1 courgette
30 gram bloem
10 gram eiwitpoeder
30 gram panko
30 gram parmezaanse kaas
Peper, zout en knoflookpoeder
1 ei
Bereiding
Snijd de courgette in plakken van 1 cm dik. Meng in een kommetje de bloem met de eiwitpoeder. Meng in een tweede kommetje de panko, parmezaanse kaas en peper, zout en knoflookpoeder met elkaar. In een derde bakje klop je het ei los.
Haal de plakjes courgette eerst door de bloem dan door het ei en als laatste door de panko. Leg ze op een bakplaat en bak de courgette 10 minuten op 200 graden of tot ze knapperig zijn.
Voedingswaarden per 100 gram
136 calorieën
19 gram koolhydraten
8.4 gram eiwitten
2.9 gram vetten
0.4 gram vezels
GEEN REACTIES